Η Αριστερά
100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση: Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται

Με εκδηλώσεις στο Βόλο και την Πάτρα συνεχίστηκε το Σάββατο 18 Νοέμβρη το αφιέρωμα του ΣΕΚ για τα 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση.

“Την συζήτηση στο Βόλο παρακολούθησαν άτομα απ’ όλες τις ηλικίες καθώς και σύντροφοι από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα”, μας είπε ο Γιάννης Σουμπάσης, “Ο Γιάννης Σηφακάκης στην εισήγησή του τόνισε το ρόλο της εργατικής τάξης ως υποκείμενο της αλλαγής αλλά και του επαναστατικού κόμματος σαν απαραίτητο κλειδί για να πάρει αυτή η αλλαγή σάρκα και οστά. Η κουβέντα αμέσως μετά συνεχίστηκε πάνω στο αν οι σημερινές συνθήκες μας επιτρέπουν να μιλάμε ξανά για επαναστατικές ανατροπές αλλά και ποια αριστερά χρειαζόμαστε”.

“Καθηγητές, νοσοκομειακοί, φοιτητές, ανάμεσά τους κόσμος που είχε ενημερωθεί από την αφίσα, παρακολούθησαν την εκδήλωση στην Πάτρα”, μας είπε ο Νεκτάριος Χάινταρ, “Η εισήγηση, που έκανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ανέδειξε όλες τις πλευρές της κορυφαίας αυτής επαναστατικής διαδικασίας. Στην επικαιρότητα της επανάστασης επικεντρώθηκε η συζήτηση που ακολούθησε, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που έδειξαν το φονικό πρόσωπο του καπιταλισμού”.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 23/11 
Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας,
στοά Σαρκά, 6μμ – 9μμ
Η εργατική τάξη και οι Μπολσεβίκοι - η διαλεκτική της νίκης
Κώστας Πίττας
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11 
Εργατικό Κέντρο 5μμ – 9μμ
Η εργατική τάξη και οι Μπολσεβίκοι - η διαλεκτική της νίκης
Πάνος Γκαργκάνας
Τα διδάγματα του Οκτώβρη σήμερα
Μαρία Στύλλου
 
ΧΑΝΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11
Εργατικό Κέντρο 5μμ – 9μμ
Η εργατική τάξη και οι Μπολσεβίκοι - η διαλεκτική της νίκης
Πάνος Γκαργκάνας
Τα διδάγματα του Οκτώβρη σήμερα
Μαρία Στύλλου
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου
ΤETAΡΤΗ 29/11 
Στέκι Αριστερής Κίνησης 7μμ
100 χρόνια από την Ρώσικη Επανάσταση
Α. Βαφειάδου, Λ. Μπόλαρης, Μπ. Συριόπουλος