Εργατικό κίνημα
Απεργία στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

29/3, Απεργία εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι, την Τετάρτη 27 Ιούνη. Οι απεργοί προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν στις 10πμ στο Σύνταγμα. Αφορμή για την απεργία είναι η απειλή εκατοντάδων απολύσεων, οι οποίες κατά τη συνήθη τακτική της κυβέρνησης, έρχονται με το μανδύα των προσλήψεων. Τι σημαίνει αυτό; Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, εδώ και δεκαπέντε χρόνια εργάζονται στη συγκεκριμένη δομή των δήμων με μη μόνιμη σχέση εργασίας και με ανανεώσεις συμβάσεων. Μετά από πολλές κινητοποιήσεις ανάγκασαν το Υπουργείο Εσωτερικών να υποσχεθεί μόνιμες προσλήψεις. Ωστόσο, αντί οι ήδη εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν και να προκηρυχθούν πρόσθετες θέσεις εργασίας, η προκήρυξη μόνιμων θέσεων που ανακοινώθηκε πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους εκτός δουλειάς. 

“Πίσω από τις υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα, για προσλήψεις με αναλογία 1:1, ετοιμάζονται νέες απολύσεις στους δήμους. Μετά την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα με την προκήρυξη 3Κ, τώρα ετοιμάζουν το ίδιο για το ΒσΣ” σημειώνει η προκήρυξη του δικτύου εργαζομένων στους ΟΤΑ “Η Σκουπιδιάρα”. “Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς: προκήρυξη για ένα μικρό αριθμό, που θα πετάξει στο δρόμο τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και συναδελφισσών, που εδώ και δεκαπέντε χρόνια φτιάξαμε και κρατήσαμε, μια από τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμεΑ”. 

Κοροϊδία

“Η προκήρυξη είναι μια κοροϊδία” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Νίκος Χατζάρας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης και εργαζόμενος στο ΒσΣ. “Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα τσιμπήσουμε, ότι θα δεχτούμε την προκήρυξη και θα φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιοί θα είναι οι ελάχιστοι τυχεροί που θα περάσουν. Έχουμε την εμπειρία των συναδέλφων παρατασιούχων και πώς η κυβέρνηση άφησε εκτός δουλειάς την πλειοψηφία των εργαζόμενων, διαφημίζοντας κιόλας ότι κάνει προσλήψεις. Δεν θα τους περάσει όμως! Η απάντηση των σωματείων, των εκατοντάδων συναδέλφων που συμμετείχαν στις συνελεύσεις και του πανελλαδικού συντονιστικού, ήταν ένα καθαρό ΟΧΙ στην προκήρυξη. Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. Ήρθε η ώρα να δώσουμε το πιο δυνατό, το πιο μαζικό αγώνα από ποτέ. Η μάχη ξεκινά την Τετάρτη στις 27 Ιούνη, με την πανελλαδική απεργία και πορεία στην Αθήνα. Και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.