Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δίκη δολοφόνων του Λουκμάν: Αναβολή για τις 26 Νοέμβρη

Διαδήλωση στα Πετράλωνα στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν

Αναβολή για τις 26 Νοέμβρη πήρε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν τον Γενάρη του 2013 από τους χρυσαυγίτες δολοφόνους Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο. 

Αντιφασιστική συγκέντρωση με την παρουσία της ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και αγωνιστών από το Στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα πραγματοποιήθηκε, παρά τη βροχή, έξω από το Εφετείο της Αθήνας, ενώ και μέσα στην αίθουσα το ακροατήριο ήταν αμιγώς αντιφασιστικό.

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου την Τρίτη 26/6, επιβεβαιώθηκε ότι οι δυο βασικοί αυτόπτες μάρτυρες έλειπαν από τη δίκη. Με επιστολή τους που διαβάστηκε στο δικαστήριο το ζευγάρι των δυο μαρτύρων, που είδαν την δολοφονία από το μπαλκόνι τους και την κατήγγειλαν στην αστυνομία, εξηγούσαν πως λείπουν στο εξωτερικό για δουλειά και πως θα επιστρέψουν μετά το Σεπτέμβρη. Παρά τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών η εισαγγελέας τόνισε πως δεν γίνεται να προχωρήσει η δίκη χωρίς την παρουσία των πιο σημαντικών μαρτύρων και πρότεινε την αναβολή της, κάτι που έγινε δεκτό από τον πρόεδρο, που έστειλε τους δυο ναζιστές δολοφόνους ξανά πίσω στη φυλακή.

Να θυμίσουμε πως πρωτόδικα οι δυο ναζί δολοφόνοι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος είχαν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ το δικαστήριο με μια σημαντική απόφαση αναγνώρισε ξεκάθαρα, για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο Λουκμάν τα χαράματα της Πέμπτης 17/1/13 στην οδό Τριών Ιεραρχών στο δρόμο για την δουλειά του στη λαϊκή των Πετραλώνων.