Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
13 Οκτώβρη στο Ρουφ: Η μεγάλη συνάντηση

Με κεντρικά συνθήματα “Τσακίζουμε το φασισμό – Ανοιχτά Σύνορα – Όχι στην ΕΕ Φρούριο” μας καλεί η ΚΕΕΡΦΑ στη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση που οργανώνει το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρουφ (Πειραιώς και Π. Ράλλη). Είναι το επόμενο ραντεβού του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, ένας μεγάλος σταθμός για συζητήσει, να οργανώσει και να κλιμακώσει τη δράση του στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνει πέντε συζητήσεις που αγγίζουν όλες τις πλευρές της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής μάχης. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στη 1μμ με την κουβέντα “Η αντίσταση στο ρατσισμό και την ακροδεξιά θα νικήσει!”. Θα ακολουθήσουν, από τις 4μμ έως τις 5.30μμ, τρεις παράλληλες συναντήσεις εργασίας με θέματα “Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες”, “Δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής” και “Διεθνής συντονισμός”. Και στις 6μμ θα γίνει η τελευταία συζήτηση “Όλοι μαζί να σβήσουν οι Ναζί”. Σε όλες θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα δώσουν μαζική και δυναμική συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Ο πανευρωπαϊκός και διεθνής συντονισμός του κινήματος είναι κρίσιμος και βρίσκεται στο κέντρο της Συνάντησης. Εκπρόσωποι οργανώσεων και κινημάτων από μια σειρά χώρες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους: Γουέϊμαν Μπένετ, Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό-Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό, Βρετανία, Φόλκαρτ Μόσλερ, Αντισταθείτε στο Ρατσισμό, Γερμανία, Ντέϊβιντ Άλμπριτς, Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου, Αυστρία, Ντενί Γκοντάρ, Πορεία Αλληλεγγύης, Γαλλία, Μαρίνα Μοράντε, Ενότητα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Καταλωνία. Όλοι θα είναι στο Ρουφ για να συμμετέχουν στις συζητήσεις, ενώ χαιρετισμός θα έρθει και από το αντιφασιστικό κίνημα της Ιταλίας.

Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τη στήριξη και τη συμμετοχή συνδικάτων, κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων, δημοτικών συμβουλίων και κινήσεων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και της Αριστεράς. Από το κίνημα στην Ελλάδα συμμετέχουν στη Συνάντηση οι: Kώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος-πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Αγγελίδης, δημοσιογράφος Εφσυν, Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικός, Ανοικτή Πόλη, Πέτρος Σαπουντζάκης, εκπαιδευτικός, Πολύχρωμο σχολείο, Ναταλία Ρασούλη, μουσικός, Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, Τάσος Καραντής, δημοσιογράφος - Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας, Νασίμ Μπικάς, πρόσφυγας από το Camp Μαλακάσας, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ.

Ορμητική

Όπως αναφέρει η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ που καλεί όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να συμμετέχουν στο Ρουφ: “Η ορμητική είσοδος του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στην Ευρώπη, αυτό το καλοκαίρι, απέναντι στις προκλήσεις των νεοναζί αλλά και των ρατσιστικών πολιτικών των κυβερνήσεων έδειξε ότι υπάρχει η δύναμη που μπορεί να τους φράξει το δρόμο ώστε να μην πισωγυρίσουμε στους εφιάλτες της επικράτησης του ναζισμού και του φασισμού του μεσοπολέμου...

Η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση, στις 13 Οκτώβρη είναι ένας σταθμός για να οργανώσουμε μαζί τις μάχες, να τις συντονίσουμε πανευρωπαϊκά και να τις κλιμακώσουμε.

Η Χρυσή Αυγή, παρά την απομόνωση που της επέβαλε η δίκη επί τριάμισι χρόνια, επιχειρεί με τη μάσκα του μακεδονομάχου να ξεφύγει από την δύναμη του κινήματος. Έχουμε να συνεχίσουμε την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη αλλά και να εμποδίσουμε τους νεοναζί να προχωράνε σε επιθέσεις στις γειτονιές μας.

Έχουμε, την ίδια ώρα, να δώσουμε τη μάχη ώστε να μπει τέλος στο αίσχος της Μόρια, αλλά και όλων των άθλιων συμφωνιών της ΕΕ που μετατρέπουν την Μεσόγειο σε υγρό τάφο χιλιάδων προσφύγων. Παλεύουμε για να ανοίξουν τα σύνορα, να έρθουν όλοι οι πρόσφυγες στις πόλεις, να έχουν άσυλο, στέγη, παιδεία και υγεία.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, τις κινήσεις γυναικών, LGTBQI, αναπήρων, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να στηρίξουν την Διεθνή Συνάντηση και την Πανελλαδική Συνέλευση. Μαζί έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε!”.