Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ: Συνέλευση, 3/10

Η απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη είναι μία μεγάλη μέρα για τους συμβασιούχους στην Υγεία και ιδιαίτερα για τους 4000 του Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ. Ο βασικός λόγος είναι γιατί απομένουν μόλις 5 μήνες για τη λήξη των συμβάσεών μας και το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, είναι υποσχέσεις και καλά λόγια για το πόσο έχουμε βοηθήσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας. 

Κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί την προοπτική ότι μετά από δύο χρόνια δουλειάς στα νοσοκομεία, θα μας πετάξουν στην ανεργία, τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται τουλάχιστον πενταπλάσιο προσωπικό. Γι’ αυτό αντί για αναμονή υπάρχει τεράστια διάθεση για οργάνωση. Η εμπειρία από τις περσινές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Νοσοκομείων και ανάγκασαν το Υπουργείο Υγείας να δώσει ένα χρόνο παράταση στην εργασία μας, είναι το καλύτερο μάθημα για το πώς χρειάζεται να κινηθούμε και φέτος. 

Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχουμε ορίσει συνέλευση συμβασιούχων την Τετάρτη 3/10 για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας. Αυτή την εβδομάδα το Συντονιστικό Νοσοκομείων μαζί με συμβασιούχους από το το Κρατικό Νίκαιας και το Μεταξά, έχει προγραμματίσει περιοδείες, ενώ παίρνουμε συνέχεια μηνύματα από συναδέλφους της επαρχίας που μας ρωτάνε πώς θα κατέβουν στην Αθήνα και ζητάνε να τους στείλουμε αφίσες και προκηρύξεις. 

Κατερίνα Θωίδου
εργαζόμενη μέσω ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ στο ΕΚΕΑ