Εργατικό κίνημα
"Βοήθεια στο Σπίτι": Θέλουμε μονιμοποιήσεις

Την Τρίτη 2 Οκτώβρη κάναμε τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ από εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι. Συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι από όλη τη χώρα δείχνοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις που στην πραγματικότητα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Απαιτούμε νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και είναι το μόνο που μπορούμε να δεχτούμε. 

Ο αγώνας μας είναι κομμάτι του αγώνα που δίνουν χιλιάδες συμβασιούχοι σε όλο το δημόσιο για μονιμοποιήσεις. Άλλωστε και οι επιθέσεις έρχονται σε όλους. Πριν από μας ήταν οι συνάδελφοι παρατασιούχοι, σήμερα είμαστε εμείς, μετά από μας έρχεται η σειρά των συναδέλφων στους παιδικούς σταθμούς κλπ. Έχουμε δει τις μάχες που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν οι συμβασιούχοι στην Υγεία και όχι μόνο. Εμείς διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Χρειάζεται ένα συντονισμένο κίνημα, με τις δυνατές ομοσπονδίες μπροστά ώστε να πετύχουμε τόσο τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όσο και τις μαζικές προσλήψεις που έχουν ανάγκη όλες οι υπηρεσίες. 

Τα κενά που έχουν αφήσει τόσα χρόνια απαγόρευσης προσλήψεων είναι τεράστια σε κάθε υπηρεσία, στους δήμους, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, παντού. Το δημόσιο υπολειτουργεί λόγω αυτών των πολιτικών. Πρέπει να γυρίσουμε ανάποδα αυτή την κατάσταση με χιλιάδες προσλήψεις για να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ανάγκες του κόσμου. Κι αυτό θα το πετύχουμε με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τον συντονισμό των εργαζόμενων.

Νίκος Χατζάρας 
Δ.Σ Ένωσης Προσωπικού Βοήθεια στο Σπίτι Κεντρικής Μακεδονίας