ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ: Η τετραήμερη απεργία πέτυχε, αρχίζει η μάχη της συνέχειας

Την Πέμπτη και Παρασκευή και ενώ στα περίπτερα κρέμονταν “Κυριακάτικες” εφημερίδες με ύλη της Τρίτης, οργανώθηκαν από νωρίς το πρωί περιφρουρήσεις στα μεγάλα μαγαζιά στο ΔΟΛ, στον Πήγασο, τις Αττικές Εκδόσεις, το Σκάι. Αυτός ο σχεδιασμός είχε γίνει από το βράδυ της Τρίτης 5/4 όταν η απεργιακή επιτροπή που είχε συγκροτηθεί στη συνέλευση στο ΔΟΛ, αποφάσισε να καλέσει σύσκεψη απεργών και απεργιακών επιτροπών για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας.

Το πρόγραμμα των περιφρουρήσεων που αποφασίστηκε σε αυτή τη συνάντηση ήταν τελικά και αυτό που υλοποιήθηκε τις επόμενες ημέρες. Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους να συμμετέχουν στις περιφρουρήσεις σε ΔΟΛ, Πήγασο και Αττικές Εκδόσεις, αποτρέποντας τους μετρημένους στα δάκτυλα απεργοσπάστες. Πιο έντονη προσπάθεια απεργοσπασίας έγινε στις Αττικές Εκδόσεις, όπου έγινε απόπειρα να μπουν απεργοσπάστες με την παρουσία αστυνομίας αλλά χάρη στην αποφασιστικότητα της περιφρούρησης αυτό δεν έγινε εφικτό. Επίσης κλιμάκιο απεργών έκανε παρέμβαση σε portals, που ήταν και ο πιο αδύναμος κρίκος της απεργίας, αφού οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των Ενώσεων αρνούνται να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Την δεύτερη μέρα της απεργίας, ύστερα από πρωτοβουλία του σωματείου των τεχνικών ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) έγινε περιφρούρηση στις 6.30πμ στο STAR λόγω της απεργοσπαστικής συμπεριφοράς του Μιχάλη Τσαουσόπουλου στο Radio DJ, ο οποίος προκειμένου να κάνει εκπομπή είχε κοιμηθεί στο σταθμό! Επίσης την πρώτη μέρα της απεργίας ο ΑΝΤ1 προσπάθησε να σπάσει την απεργία με περιγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα, με την ένδειξη ότι  “γίνεται από το εξωτερικό”.

Διαβάστε επίσης

Απεργιακή συγκέντρωση

Επιτροπές παντού!