«Φρουροί της δικτατορίας και της διαφθοράς»

Οι επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων κατά αμάχων διαδηλωτών τα ξημερώματα του Σαββάτου, με πραγματικά πυρά και δακρυγόνα, όπως και οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν  τους διαδηλωτές με θωρακισμένα οχήματα, βάζει το Στρατιωτικό Συμβούλιο ξεκάθαρα στο στρατόπεδο της αντεπανάστασης.

Οι προσπάθειες να διαλύσουν τον καταυλισμό στην Ταχρίρ δεν έχει κανένα άλλο νόημα πέρα από το ότι το Στρατιωτικό Συμβούλιο υπερασπίζει τα συμφέροντα των διεφθαρμένων που κατέκλεψαν τον αιγυπτιακό λαό τα τελευταία 30 χρόνια. Οι στρατηγοί που κάθονται στην κορυφή της πυραμίδας στο Στρατό είναι κομμάτι της διεφθαρμένης συμμορίας του Μουμπάρακ, και είναι αυτοί που έχουν αναλάβει το καθήκον να προστατέψουν το σύστημα της κλοπής και της διαφθοράς μετά την πτώση του Μουμπάρακ. Τώρα είναι η ώρα να τους ξεφορτωθούμε, με τον ίδιο τρόπο που ο επαναστατημένος κόσμος ξεφορτώθηκε το Μουμπάρακ.

Μετά από τα τελευταία γεγονότα, κανένας δεν μπορεί να ξεγελαστεί από το σύνθημα: “ο στρατός και ο λαός είναι μια γροθιά”. Τους τελευταίους δύο μήνες που το Στρατιωτικό Συμβούλιο κρατάει την εξουσία, έχει διαλύσει διαδηλώσεις, έχει βασανίσει διαδηλωτές και τους έχει σύρει στα στρατιωτικά δικαστήρια.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Στρατός δεν έδρασε απλά μόνος του για να διαλύσει τη διαμαρτυρία, αλλά συνεργάστηκε αγαστά με την αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι ο στρατός κι η αστυνομία είναι “μια γροθιά” ενάντια στο λαό, και πως τα χέρια τους είναι λερωμένα με αίμα επαναστατών.

Ο Μουμπάρακ και οι κολλητοί του ποτέ δεν θα δικαστούν όσο ο Ταντάουϊ, ο Ανάν και οι άλλοι στρατηγοί του Στρατιωτικού Συμβουλίου παραμένουν στην εξουσία, αφού είναι κομμάτι του ίδιου καθεστώτος και βυθισμένοι στην ίδια διαφθορά που βάλτωνε τη χώρα στη διάρκεια της δικτατορίας του.

Πρέπει να συνεχίσουμε την επανάστασή μας, μέχρι η χώρα να καθαρίσει και το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Μουμπάρακ να φύγει από την εξουσία.

“Νίκη στην Επανάσταση - Δόξα στους μάρτυρες”

Επαναστάτες Σοσιαλιστές, Αίγυπτος