STOP ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚEΣ ΕΠΙΘEΣΕΙΣ - Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι

«Σπάσανε τα τζάμια και πέταξαν μπουκάλια με βενζίνη κυρίως στο κτίριο της Σομαλικής Κοινότητας επί της Φυλής, ουρλιάζοντας και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα όπως «θα πεθάνατε όλοι, να φύγετε από εδώ, βρομιάρηδες» και γράφοντας συνθήματα της  νεοναζιστικής  Χρυσής Αυγής στους τοίχους. Στο έναν χώρο που λειτουργεί και ως θρησκευτικός χώρος δίπλα στη Σομαλική Κοινότητα είχαν εγκλωβιστεί 10 Αφγανοί πρόσφυγες οι οποίοι προσεύχονταν εκείνη την στιγμή. Οι νεοναζί  χτυπούσαν τις πόρτες, πετούσαν πέτρες και έσπαγαν τα τζάμια και απειλούσαν την ζωή και σωματική ακεραιότητα των προσφύγων».

Την περασμένη εβδομάδα, το βράδυ του Σαββάτου 2/4, φασίστες επιτεθήκαν δολοφονικά σε μετανάστες εργάτες που βρισκόντουσαν στην πλατεία 1866 στα Χανιά, στέλνοντας τέσσερις μετανάστες στο νοσοκομείο, οι δυο από αυτούς σοβαρά τραυματισμένοι. Την ώρα της επίθεσης, μάλιστα, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα που περνούσαν από το σημείο δεν επενέβηκαν. Λίγες μέρες πριν είχε γίνει εμπρησμός του αυτοκινήτου του Μάρκου Χατζησάββα μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Δεν ξεχνάμε ότι είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις, των φασιστών κατά πακιστανών μεταναστών στη Νίκαια καθώς και η επίθεση κατά των Αφγανών πολιτικών προσφύγων στα Προπύλαια μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Οι συνεχείς επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τυχαίες. Αυτό που τους αποθρασύνει είναι η ελληνική συμμετοχή στην επέμβαση στη Λιβύη, η οποία συνοδεύεται από την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν η χώρα κινδυνεύει από το κύμα των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική.

Άλλοθι

Αυτή η ψεύτικη επιχειρηματολογία δίνει το άλλοθι στους φασίστες να βγαίνουν και να επιτίθενται τις νύχτες σε πλατείες, τζαμιά, ακόμα και μέσα στα σπίτια, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το ρόλο να διώξουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ειδικά στην Κρήτη οι ομογάλακτοι του Χίτλερ αποθρασύνονται από τη παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και αξιοποιούν τη τρομοκρατική παρουσία της Αστυνομίας που περιφρουρεί τα Νατοϊκά στρατεύματα στην πόλη για να επιβάλουν ξανά τη παρουσία τους με ρατσιστικές επιθέσεις.

Γι αυτό η επέμβαση στη Λιβύη συνοδεύεται από την ενίσχυση της παρουσίας της FRONTEX και του λιμενικού στην περιοχή που έχει βάλει στόχο τους πρόσφυγες. «Με ορμητήριο τον λιμενίσκο της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου, ένα πενηντάμετρο σύγχρονο σκάφος “σαρώνει” το Λιβυκό Πέλαγος και τα παράλια της Κρήτης από τα Σφακιά έως το Λασίθι», διαβάζουμε στην εφημερίδα Ρεθυμνιώτικα Νέα στις 30/3. «Πρόκειται για πλοίο της Ακτοφυλακής της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX, της υπηρεσίας δηλαδή που έχει συσταθεί για την ασφάλεια των συνόρων της Ευρώπης, το οποίο κατέπλευσε στην Αγία Γαλήνη το απόγευμα του Σαββάτου.

Η παρουσία του πλοίου κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ποσειδών” του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος κύματος μεταναστών στην ελληνική επικράτεια λόγω των ταραχών στη Λιβύη την οποία εγκαταλείπουν χιλιάδες πολίτες με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες».

Η κλιμάκωση της ρατσιστικής υστερίας κατά των προσφύγων και των μεταναστών είναι η άλλη πλευρά της επέμβασης στη Λιβύη. Αυτό το χαρτί που παίζει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Παπανδρέου όπως και η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι 12 μετανάστες από το Μπαγκλαντες που πνίγηκαν στα ανοιχτά της Σούδας αλλά και 150 πρόσφυγες από την Τυνησία που πνίγηκαν την περασμένη εβδομάδα κοντά στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει θέσει σε αχρηστία της λεγόμενες επιτροπές ασύλου που έχουν στην ουσία πάψει να λειτουργούν.

«Οταν το ΛΑΟΣ έρθει στα πράγματα»

Αυτή τη νέα ρατσιστική πολιτική προσπάθησε πρόσφατα να αξιοποιήσει ο Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε σε κομματική εκδήλωση του ΛΑΟΣ στη Λάρισα ότι «όταν έρθει στα πράγματα, μέσα στον πρώτο χρόνο, θα φροντίσει να φύγουν από την Ελλάδα 1,7 εκατομμύρια αλλοδαποί» και ότι «όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες διέρχεται από τα ελληνικά ύδατα θα βυθίζεται».

Και μόνο η ιδέα ότι η κλιμάκωση του ρατσισμού μπορεί να φέρει τους φασίστες τύπου Καρατζαφέρη ή Μιχαλολιάκου «στα πράγματα», είναι η καλύτερη προτροπή για κάθε εργαζόμενο και νεολαίο, για τα συνδικάτα, την αριστερά, τις αντιρατσιστικές κινήσεις και τους μετανάστες, να κλιμακώσουμε την δράση για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, για το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες της Βόρειας Αφρικής και για να παλέψουμε όλοι μαζί να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στους βομβαρδισμούς κατά των αραβικών επαναστάσεων.

• Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγύη έφευγε για το τυπογραφείο ξεκινούσε αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο  από την πλατεία στα Λιοντάρια στο Ηράκλειο Κρήτης.