Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλίστριες

Μαρία Αλιφιέρη

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Καταγγέλλουμε την παρουσία -εισβολή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο σπίτι της συναγωνίστριας μας Μαρίας Αλιφιέρη στον Άγιο Νικόλαο στα Πατήσια. Συγκεκριμένα την 1η Φλεβάρη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία χωρίς να ρωτήσει την Μαρία διενέργησε "έρευνα" στο σπίτι της μητέρας της το οποίο δεν κατοικείται αφού η μητέρα της έχει αποβιώσει. Την επόμενη ημέρα η Μαρία δέχτηκε τηλεφώνημα από την ΓΑΔΑ όπου και της ζητήθηκε να επισκεφτεί την Αντιτρομοκρατική στον 12ο όροφο του κεντρικού κτιρίου της προκειμένου να καταθέσει ενώ της γνωστοποίησαν ότι γνωρίζουν πού δουλεύει και την ιδιότητα της. Η αντίδραση της Μαρίας, εύλογα, ήταν να ρωτήσει τον λόγο αλλά και γιατί την καλούν να καταθέσει εκ των υστέρων χωρίς να την έχουν ρωτήσει για την είσοδο τους στο σπίτι που είναι συνιδιοκτησία αυτής και του αδερφού της. Τελικά στη ΓΑΔΑ προσήλθε ο αδερφός της στον οποίο αναφέρθηκε ότι ο λόγος της "επίσκεψης" της αντιτρομοκρατικής ήταν "στα πλαίσια μιας έρευνας" και του παρέδωσαν καινούρια κλειδιά του σπιτιού αφού είχαν καταστρέψει την παλιά κλειδαριά. Το περίεργο είναι ότι το εν λόγω σπίτι δεν είναι κάποια μονοκατοικία αλλά ένα από τα διαμερίσματα μιας μεγάλης πολυκατοικίας.

Η Μαρία Αλιφιέρη είναι εργαζόμενη γυναίκα στο Αγλαΐα Κυριακού, εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, μέλος του Συντονιστικού των Νοσοκομείων και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Είναι μέλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και υποψήφια πολλάκις με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" στον Δήμο Αθηναίων. Η Μαρία είναι αταλάντευτα υπέρ του δημόσιου συστήματος Υγείας, οργανώνει μαζί μας κάθε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην λιτότητα και τα Μνημόνια ενώ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την απελευθέρωση των γυναικών, ενάντια σε ρατσισμό και φασισμό. Έρχεται πρώτη σε σταυρούς στις αρχαιρεσίες του σωματείου της και είναι αγαπητή και στήριγμα των συναδέλφων της στο Νοσοκομείο της.

Θεωρούμε την εισβολή της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Μαρίας καθόλου τυχαία αλλά στοχευμένη, καταπάτηση των δημοκρατικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της καθώς και επίθεση στο Συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και την Αριστερά. Αλίμονο εάν η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα πλαίσια θολών "ερευνών" μπουκάρει στα σπίτια των αγωνιστών του εργατικού κινήματος χωρίς να ρωτάει κανέναν, αυθαίρετα και με το έτσι θέλω. Η κίνηση αυτή έχει στο κέντρο της την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Χρυσοχοΐδη που με την καμπάνια τους περί "επιστροφής του νόμου και της τάξης" έχει αποθρασύνει την ΕΛ.ΑΣ. και της επιτρέπει την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας αλλά και την στόχευση- παρενόχληση των αγωνιστών της Αριστεράς και τους συνδικαλιστές.

Απαιτούμε να απολογηθούν εδώ και τώρα κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. για την αυθαιρεσία τους, να δώσουν εξηγήσεις και να μην τολμήσουν να ξαναενοχλήσουν τους αγωνιστές της Αριστεράς με πρόσχημα "έρευνες" που συνδέουν ανθρώπους σαν την Μαρία με την απειλή "του νόμου και της τάξης".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ