Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Απελάστε τον Μητσοτάκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην εξέγερση στα νησιά, ενάντια στις φυλακές προσφύγων και τα ΜΑΤ καλούσε την Τρίτη 25/2 (την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο) στο Σύνταγμα η ΚΕΕΡΦΑ με την στήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της:

Χαιρετίζουμε τα καλέσματα των συνδικάτων στη Λέσβο και τη Χίο, του Εργατικού Κέντρου και του παρατήματος της ΑΔΕΔΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην χτιστούν με την βία των ΜΑΤ και τα χημικά φυλακές προσφύγων τύπου Άουσβιτς. 

Καλούμε τα συνδικάτα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να καλέσουν τώρα Γενική Απεργία αλληλεγγύης στην εξέγερση στα νησιά. Είναι ώρα να τσακίσουμε την εκστρατεία καταστολής και ρατσισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, υπερασπίζοντας τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. 

Δεν θα επιτρέψουμε διάσπαση της εργατικής τάξης και μετατροπής των προσφύγων σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, που σπέρνει την φτώχεια με τον σφαγιασμό της κοινωνικής ασφάλισης, την διάλυση της παιδείας και της υγείας, τις απολύσεις εργαζόμενων και συμβασιούχων.

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μια τεράστια πρόκληση για τη Λέσβο, το νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, των γιαγιάδων που υποδέχτηκαν τις μωρομάνες και τα παιδιά τους.  Είναι πρόκληση η ίδια η κυβέρνηση  που αφήνει τα σχολεία, τους Δήμους και τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους των δημοτικών υπηρεσιών να προσλαμβάνει χιλιάδες αστυνομικούς για να καταδιώκουν τους απεργούς, τους πρόσφυγες και τώρα τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου ενώ στη Αθήνα βγάζουν πιστόλια μέσα στην ΑΣΟΕΕ!

Εμπρός για Γενική Απεργία αλληλεγγύης και καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολεία! Μαζί με τους πρόσφυγες από τα καμπ σε κοινές κινητοποιήσεις  να απαιτήσουμε: Ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση και όχι εγκλωβισμό στα νησιά. Καμιά φυλακή, κανένα στρατόπεδο-γκέτο, ούτε στα νησιά, ούτε πουθενά! Κατάργηση των ρατσιστικών νόμων της ΝΔ για το άσυλο και των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, ώρα να απελάσουμε τον Μητσοτάκη!

• Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι πέντε λεπτά αφού ανέβηκε στο FB η ανακοίνωση αλληλεγγύης στο ξεσηκωμό στην Λέσβο και τη Χίο ενάντια στην απόβαση των ΜΑΤ το βράδυ της Δευτέρας κατέβηκε η σελίδα της στο ίντερνετ και αναφέρει: Οση προσπάθεια φίμωσης και αν κάνουν οι παρακρατικοί μηχανισμοί, η καταστολή και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!