Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: Εξορμήσεις στα Camp

Εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ στη Μαλακάσα στις 15/2

Οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ συνεχίζουν τις εξορμήσεις στα στρατόπεδα για να οργανώσουν μαζί με τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες τις μεγάλες μάχες του Μάρτη. Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, κλιμάκιο της ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων πραγματοποιούσε επίσκεψη στο στρατόπεδο Κατσικά, όπου ζουν πάνω από 1000 πρόσφυγες.

Κλιμάκιο από μέλη των τοπικών επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ των βορείων προαστίων Αθήνας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο στρατόπεδο της Μαλακάσας τις επόμενες ημέρες, με προκήρυξη στα φαρσί για την απεργιακή 8 Μάρτη. Τη μετάφραση έχουν αναλάβει προσφύγισσες από το στρατόπεδο. Στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ στα βόρεια προγραμματίζουν και επισκέψεις-εξορμήσεις στα σχολεία των τεσσάρων δήμων όπου πάνε σχολείο τα προσφυγόπουλα. Οι εκπαιδευτικοί των δήμων αυτών έχουν δώσει τη μάχη να ενταχθούν στη σχολική ζωή τα προσφυγόπουλα κόντρα σε ρατσιστικές προσπάθειες και το έχουν καταφέρει, ωστόσο παραμένει μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στα σχολεία.

Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο η τοπική επιτροπή ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης πραγματοποιούσε σύσκεψη με σκοπό να βάλει πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες δυο εβδομάδες με αφισοκολλήσεις, εξορμήσεις σε σχολεία, σχολές, εργατικούς χώρους και χωριά, παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια και ψηφίσματα από σωματεία. Επιπλέον προγραμματίζει επίσκεψη στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, με τη συμμετοχή και αλληλέγγυων που θα συγκεντρώσουν είδη ανάγκης. Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, στο στρατόπεδο αυτό ζουν πάνω από 900 πρόσφυγες, με τουλάχιστον 500 να είναι ανήλικοι. Ελάχιστα από τα παιδιά που ζουν στο στρατόπεδο έχουν πρόσβαση σε σχολεία.

Με απεύθυνση σε σωματεία για να συμμετέχουν με εκπροσώπους οργανώνει και η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης επίσκεψη στο στρατόπεδο των Διαβατών όπου ζουν εκατοντάδες πρόσφυγες.