Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο Μετρό, 4/3

Εκλογές πραγματοποιεί το ΣΕΛΜΑ, το σωματείο των εργαζόμενων στο Μετρό της Αθήνας, την Τετάρτη 4/3, από τις 7πμ έως τις 7μμ, στην αίθουσα του σωματείου,  Αθηνάς 67, στην Ομόνοια.

Οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο με τις δημόσιες συγκοινωνίες να βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαξίωση και την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση και τους εργαζόμενους να δέχονται συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. 

Στις εκλογές κατεβαίνει για πρώτη φορά και το ψηφοδέλτιο Συγκοινωνιακή Ακηδεμόνευτη Συσπείρωση, στο οποίο συμμετέχει ο σύντροφος Νίκος Σμπαρούνης, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης, ο οποίος δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Ο συνδυασμός συσπειρώνει αντικαπιταλιστές εργαζομένους από υπηρεσίες της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Μετρό. Δίνουμε έμφαση στην κινητοποίηση και δραστηριοποίηση των εργαζομένων από τα κάτω, χωρίς επανάπαυση στους χειρισμούς της όποιας συνδικαλιστικής ηγεσίας. Τονίζουμε τις σημαντικές αδυναμίες του θεσμού του ως τώρα ‘Ενιαίου Ψηφοδέλτιου'. Προτείνουμε δράση για να υψώσουμε αναχώματα εντός του εργασιακού χώρου στον πόλεμο, το φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Ακόμη επιδιώκει νά προωθήσει την ταξική συνείδηση και πολιτικοποίηση των συναδέλφων στο Μετρό, τη σύνδεση των προβλημάτων τους με τα προβλήματα όλων των εργαζομένων”.