Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον Γ. Καυκά

Την Πέμπτη 27 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του μέλους του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ, Γιάννη Καυκά, εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό την αναγνώριση της κρατικής ευθύνης για τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια απεργιακής διαδήλωσης στις 11ης Μαΐου 2011 ενάντια στα αντιεργατικά μέτρα κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Στο τέλος της πορείας και καθώς τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, συνελεύσεων γειτονιάς και συλλογικοτήτων αποχωρούσαν από το Σύνταγμα προς τα Προπύλαια, οι δυνάμεις καταστολής εξαπολύουν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψεις στο πλήθος και ξυλοκοπούν τους διαδηλωτές με τα γκλομπ και τους ατομικούς τους πυροσβεστήρες. Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίζονται και μεταφέρονται στο νοσοκομείο με σοβαρότερο όλων τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκά ο οποίος δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με πυροσβεστήρα. Μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας σε προθανάτια κατάσταση όπου πέφτει σε κώμα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εννιά χρόνια μετά, η αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα έχει κλείσει οριστικά χωρίς ποτέ να αποδοθεί καμία ευθύνη.

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης και το Σάββατο 22 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε μικροφωνική στα Προπύλαια κοντά στο σημείο της επίθεσης.