Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κρανίδι: Η επιτομή του ρατσιστικού-σεξιστικού αίσχους

Η επιτομή του ρατσιστικού αίσχους της κυβέρνησης είναι η “αντιμετώπιση” των κρουσμάτων κορονοϊού στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”, στο Κρανίδι. Από την 1η Νοέμβρη ζουν εκεί περίπου 500 πρόσφυγες, υπερσυνωστισμένοι στα δωμάτια και με έτσι κι αλλιώς άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια στο ξενοδοχείο δεν πάρθηκε κανένα μέτρο, πέρα από το να σταλούν δυνάμεις να φρουρούν το κτίριο. Δεν έγινε καν απολύμανση στους χώρους, ένα μέτρο εξαιρετικά επείγον δεδομένου ότι η εργαζόμενη είχε περάσει από όλα τα δωμάτια. Χρειάστηκε να πεθάνει μια νέα γυναίκα από το Κογκό για να προχωρήσουν στη διεξαγωγή τεστ. Έγιναν 150 τεστ και βγήκαν όλα θετικά. Από μόνο του αυτό είναι ενδεικτικό του βαθμού στον οποίο έχει πιθανότατα εξαπλωθεί ο ιός μέσα στο ξενοδοχείο, αλλά εξακολουθεί να μην έχει παρθεί κανένα μέτρο. 

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι προσφύγισσες που ζουν στον “Γαλαξία” εκδίδονταν, θυμίζοντας τις μαύρες μέρες που ο Λοβέρδος διαπόμπευε οροθετικές σεξεργάτριες και οδήγησε κάποιες από αυτές στο θάνατο από τις κακουχίες και την κατάθλιψη. Αντί να περιθάλψουν όλους αυτούς τους πρόσφυγες και να διερευνήσουν αν οι προσφύγισσες είναι θύματα τράφικινγκ και πώς μπορούν να τις προστατέψουν, χύνουν ρατσιστική χολή και τους κατηγορούν για την κατάσταση στην οποία τους έχουν οδηγήσει.