Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Οι πρόσφυγες ζητάνε την αλληλεγγύη μας

ΣΕΡΡΕΣ

“Εμείς οι κάτοικοι της κλειστής δομής “Κλειδί’’ του Δήμου Σιντικής Σερρών στη βόρειο Ελλάδα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ακολουθούμε τις οδηγίες της Κυβέρνησης, αλλά είναι φανερό ότι είναι αδύνατο να τις εφαρμόσουμε στο περιορισμένο και μη υγιεινό περιβάλλον σε αυτή την συνωστισμένη υπέρ του δέοντος δομή” αναφέρει η επιστολή των προσφύγων στο Κλειδί. “Εξαναγκασμένοι να φύγουμε από τις χώρες μας λόγω του πολέμου, αναγνωρίσουμε πολύ καλά την αλληλεγγύη και τον καθημερινό αγώνα του ιατρικού προσωπικού για να σώσει τις ζωές μας. Είναι ήρωες. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να πληροφορήσουμε το κοινό ότι υπάρχουν γιατροί και ιατρικό προσωπικό ανάμεσά μας, και ότι το κράτος θα μπορούσε να τους κινητοποιήσει και να τους επιτρέψει να συμμετέχουν στον αγώνα και να συμβάλουν στην άμυνα της κοινωνίας ενάντια σε αυτόν το κοινό κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας που μας αντιμετωπίζουν σαν εισβολείς. Δεν θελήσαμε να αφήσουμε τις πατρίδες μας, αλλά αναγκαστήκαμε να διαφύγουμε από πραγματικούς εισβολείς και γίναμε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο”.


 

ΜΑΛΑΚΑΣΑ 

“Σας ζητάμε να δείξετε την αλληλεγγύη σας τουλάχιστον για όσο δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω και εξαρτώμαστε πλήρως από το τι μας δίνετε. Χρειαζόμαστε επειγόντως τα ακόλουθα πράγματα:

Μάσκες (τουλάχιστον για τους μολυσμένους και τους ευάλωτους). Γάντια και σπρέι απολύμανσης.  Αντιπυρετικά φάρμακα για ενήλικες και παιδιά, όπως το Depon και το Depon Syrup (για παιδιά). Φρέσκα φρούτα και λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες κυρίως). Λάδι, αλεύρι, αυγά. Pampers και βρεφικό γάλα” καταλήγει η έκκληση που απευθύνουν οι μητέρες του στρατοπέδου προσφύγων Μαλακάσας” αφού περιγράφουν με ζοφερό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις (Ολόκληρες οι επιστολές εδώ).

Ήδη το δημοτικό σχήμα “Εκτός των Τειχών” έχει ζητήσει με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμο Αμαρουσίου την άμεση αποστολή φρέσκων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου ενώ η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων καλεί σε συλλογή των παραπάνω ειδών μέχρι τις 9 Μάη και οργανώνει επίσκεψη-κινητοποίηση αλληλεγγύης στην οποία θα παραδοθούν τα είδη στις 10 Μάη.

Πληροφορίες στη σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ Μαρουσιού στο facebook.