Εργατικό κίνημα
Δικάζουν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Την Τετάρτη 21/10, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δικάζεται από το Θ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το “κατ' εξακολούθηση έγκλημα λειτουργίας της ERTopen”. Η ERTopen ήταν καρπός της αντίστασης των εργαζόμενων της ΕΡΤ τον καιρό του “μαύρου” στην ΕΡΤ, μετά τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο κατειλημμένο από τους εργαζόμενους Ραδιομέγαρο. Από τότε και μέχρι την επίσημη επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2015, αποτέλεσε τη φωνή των όλων των εργαζόμενων που αντιστέκονταν στις επιθέσεις των μνημονίων και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει ότι η δίκη “είναι ένα κομμάτι της συνολικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εναντίον του συνδικαλισμού, εναντίον του δικαιώματος της απεργίας, της διαδήλωσης, της αντίστασης στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ταυτόχρονα ένα ακόμα μήνυμα προς τους εργαζομένους στην ΕΡΤ ότι θα πρέπει να δεχθούν αδιαμαρτύρητα όλα όσα σχεδιάσει το Μαξίμου για εκείνους και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση... Το μήνυμα που στέλνουμε στο «επιτελικό κράτος» αλλά και σε κάθε νοσταλγό του «μαύρου» είναι ένα:

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε και θα αντισταθούμε με κάθε μας δύναμη στην «επιτελική» επίθεση εναντίον του συνδικαλισμού... Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και απαιτούμε την άμεση παύση αυτής της «στρατηγικά επιλεγμένης» δίωξης του προέδρου μας Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα”.