Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Xριστούγεννα στο Καρά Τεπέ να κάνει ο Μητσοτάκης

14/12, Πλημμύρες στον Καρά Τεπέ. Φωτογραφία που έστειλε πρόσφυγας στην εφημερίδα μας

«Συνεχίζει να βρέχει στη Λέσβο. Η καταιγίδα θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο το απόγευμα. Δεν υπάρχει καν ένας χώρος να στεγνώσουν οι άνθρωποι και τα ρούχα τους. Δεν αντέχω άλλο». 

Η μαρτυρία του πρόσφυγα από το Καρά Τεπέ την περασμένη Κυριακή, φέρνει στο νου εικόνες από τα στρατόπεδα του Β’ Παγκοσμίου ή την Μακρόνησο στη διάρκεια του εμφυλίου. Το στρατόπεδο του Καρά Τεπέ στην Λέσβο, στο οποίο εν έτει 2020 επιβιώνουν σε αντίσκηνα 7200 πρόσφυγες, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά, βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην θάλασσα, σε ένα σημείο που το δέρνει ο βοριάς και συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής, σε ένα πρώην πεδίο βολής. Οι βροχές των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ακόμη και μέσα στα αντίσκηνα στα οποία οι άνθρωποι συνεχίζουν να διαμένουν και ο χειμώνας δεν έχει ακόμη μπει.  

Αν η Μόρια ήταν «ζούγκλα» το Καρά Τεπέ είναι μια κόλαση του Δάντη για χιλιάδες ανθρώπους που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει σε αργό, βασανιστικό θάνατο, με μόνο τους «έγκλημα» ότι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες. Ένα συνειδητό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι αυτό είναι το μέλλον όλων όσων επιχειρούν να βρουν τη σωτηρία στην πολιτισμένη Ευρώπη των Μακρόν και των Μητσοτάκηδων. 

Σαν να μην έφταναν αυτά, τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας σταματήσανε πριν λίγες μέρες στη μέση του δρόμου δύο πρόσφυγες που είχαν πάει να ψωνίσουν και άρχισαν χωρίς λόγο να τους χτυπούν και να τους κλωτσούν παρόλο που βρίσκονταν στο έδαφος. Για κακή τους τύχη η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιοποιήθηκε στην ΕφΣυν και οι μπάτσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους απηύθυνε κατηγορίες για αδικήματα περί βασανιστηρίων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση με λόγο και έργο και παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου.

«Όχι Χριστούγεννα στις πλημμυρισμένες και παγωμένες “φάτνες” του Καρά Τεπέ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, τονίζοντας ότι «Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα της ντροπής και να γίνει άμεση μετακίνηση των προσφύγων στην ενδοχώρα. Στέγαση τους εδώ και τώρα με την επίταξη των κλειστών ξενοδοχείων και σε σπίτια με προγράμματα στέγασης των Δήμων. Να πάρουν άσυλο και χαρτιά»!

Γιώργος Πίττας