Εργατικό κίνημα
Δήμοι: 36.000 απολύσεις!

24/10/19, Απεργία ΠΟΕ ΟΤΑ. Φωτό: αρχείο ΕΑ

Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία στους Δήμους από τις 12μ μέχρι το τέλος της βάρδιας έχει κηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ την Πέμπτη 8 Απρίλη, με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στη 1μμ. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου «Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένοι να μην δώσουν καμία παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οδηγώντας 36.000 συναδέλφους στην ανεργία, παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα τα παπαγαλάκια τους και οι δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομά τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Η πείρα δείχνει ότι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

Στις σημερινές συνθήκες που η πανδημία θερίζει και η καπιταλιστική κρίση έχει αυξήσει δραματικά την ανεργία, η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με καταδίκη στην ανεργία για τους χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Μάλιστα η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή συνοδεύεται από διαρροές ότι το πρόγραμμα δεν θα προκηρυχθεί καθόλου για το 2021, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων

Αφού συνέβαλες αποφασιστικά με την εργασία σου στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, σε δύσκολες συνθήκες με την πανδημία να θερίζει, με μόνη αμοιβή το κατώτατο μισθό, ανεξάρτητα την ειδικότητά σου, σήμερα σου δηλώνουν ότι δε χρειάζεσαι, εκπλήρωσαν το στόχο τους, ανακύκλωσαν την ανεργία και τώρα σε απολύουν. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να σου στερούν ακόμα και την κατάρτιση που προβλέπει το πρόγραμμα,, άλλα και το μισθό για όσο διαρκεί αυτή, καθώς δε σου παρέχουν ούτε τα τεχνικά μέσα για να συμμετέχεις στη διαδικασία της κατάρτισης».