Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία: Όχι στις απολύσεις

5/4/21, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γηροκομείο GRAND CARE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γηροκομείο GRAND CARE στον Άγιο Δημήτριο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Απρίλη το πρωί το Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας. Το Σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία του γηροκομείου για την απόλυση πέντε εργαζόμενων, ανάμεσά τους και μέλους της Διοίκησής του. 

«Η εργοδοσία του γηροκομείου GRAND CARE, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόλυση 5 εργαζομένων από το τμήμα της κουζίνας, με την αιτιολογία ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δίνονται σε εργολαβική εταιρεία», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου. «Πίσω από τις δικαιολογίες υπάρχει ουσία: Η Εργοδοσία του Ιδρύματος από τον Σεπτέμβριο του 2019 σταμάτησε να καταβάλλει τα ένσημα στους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες στο ΙΚΑ, η κινητοποίηση των εργαζομένων και η στήριξη τους από το Κλαδικό Σωματείο, είχε αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα για το 2021, παρόλο που δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των ενσήμων. Σήμερα η εργοδοσία προχωράει σε απολύσεις για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική των αυθαιρεσιών».

Σε αυτές τις επιθέσεις κάνει πλάτες η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξή της στα αφεντικά της ιδιωτικής υγείας. Η επιλογή της δε να απολύσει τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, Κώστα Καταραχιά τούς ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη για απολύσεις, συνδικαλιστικές διώξεις και καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων.

Στην συγκέντρωση τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Δ. Αλεξόπουλος, ο απολυμένος συνδικαλιστής Σ.Π., ο Κώστας Πολύδωρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου καθώς και δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. H διοίκηση του γηροκομείου αρνήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ακολούθησε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής και αίτημα για τριμερή συνάντηση.