48ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Η απεργία είναι απαίτηση από τους εργαζόμενους σε κάθε εργασιακό χώρο στα ΜΜΕ αφού είναι ανοιχτές οι μάχες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά δικαιώματα, πως θα μπλοκαριστούν οι απολύσεις που επιδιώκουν οι εργοδότες, όπως στο ΔΟΛ.

Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο έγινε γνωστό ότι η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ) καλούσε σε έκτακτη 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Απριλίου. Επίσης, με ανακοίνωση της κατήγγειλε την απόλυση του εργασιακού εκπροσώπου της Ένωσης στον ραδιοσταθμό Rock FM επειδή προσέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που βρήκε σωρεία παρανομιών στον εν λόγω σταθμό.

Οι Financial Crimes με ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο θεωρούν ότι έπρεπε να είχε παρθεί ήδη απόφαση από τη συνεδρίαση του διασωματειακού στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Απρίλη και όχι να πάνε «στην παράταση οι κινητοποιήσεις και στα πέναλτι τα εργασιακά δικαιώματα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τονίζουν ότι πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με καλή οργάνωση τους.

Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν μαζικά στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς που θα ξεκινήσει από το Μουσείο στις 11 το πρωί.