ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: «Να ξαναπιάσουμε το νήμα»

«Η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν μία σειρά περικοπές στα εισοδήματά μας», μας είπε η Σταυρούλα Κοντογούρη εργαζόμενη σε Εφορία «Εγινε 30% περικοπή στο δώρο του Πάσχα και στη συνέχεια περικοπή 12% στα ΔΙΒΕΤ αναδρομικά από 1/1/2010. Πολύ φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις. Γι αυτό πιστεύω ότι από τη Συνέλευση της Τετάρτης θα πρέπει να βγει νέα απεργία των Εφοριακών».

Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ όλης της χώρας ήταν από τους πρώτους κλάδους που από το Γενάρη του 2010, έδωσαν την απεργιακή μάχη ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης στους εργαζόμενους του Δημοσίου. Στις 4 και 5 Φλεβάρη είχαν βγει σε 48ωρη απεργία ενώ με ένα πραξικόπημα της συνδικαλιστικής ηγεσίας είχε ανασταλεί μόλις την παραμονή η 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχτεί στις 17 Φλεβάρη. Τώρα που αποδείχτηκε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεκινήσει την επίθεση στους εφοριακούς ήταν για να τους απομονώσει προκειμένου στη συνέχεια να περάσει τις περικοπές στα εισοδήματα όλων των εργαζόμενων, έχουν την δύναμη να ξαναβγούν στον αγώνα και να συντονιστούν με όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Την Κυριακή 25 Απριλίου έγινε στην Αθήνα μία πανελλαδική συνάντηση εργαζομένων και σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο χώρο των εφοριακών», μας είπε ο Μάκης Γεροντίδης από το Σύλλογο Εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας. «Συμμετείχαν συνάδελφοι από την Αθήνα, τη Θήβα, την Πρέβεζα, τη Θεσσαλονίκη. Συζητήσαμε ότι χρειάζεται να πιέσουμε έτσι ώστε να οργανωθούν σε κάθε Σύλλογο νέες Γενικές Συνελεύσεις με στόχο να ξαναπιάσουμε το νήμα των απεργιακών κινητοποιήσεων του Φεβρουαρίου. Στη συνέλευση της Αθήνας θα κατατεθεί πρόταση για στάση εργασίας με προοπτική κλιμάκωσης την περίοδο παραλαβής των φορολογικών δηλώσεων. Την ίδια μάχη θα δώσουμε σε όλους τους Συλλόγους».