2ο Φεστιβάλ αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Θα προβληθούν συνολικά 23 ταινίες από την Παλαιστίνη και για την Παλαιστίνη, ενώ την Πέμπτη 29/4 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ με την προβολή της ταινίας ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη, οι οποίοι θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν την εκδήλωση.

Επίσης, ο ηθοποιός Τάσος Ράπτης και η Σάνα Κάσσεμ θα απαγγείλουν ποιήματα του Παλαιστίνιου ποιητή Mahmoud Darwish στα αραβικά και στα ελληνικά υπό τους αυτοσχεδιαστικούς jazz ήχους της κιθάρας του Γ. Ξαρχάκου.

Όλο το φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην πρωτοβουλία ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ που τις επόμενες μέρες ξεκινάει το ταξίδι της με ένα στολίσκο 10 και πλέον καραβιών για να σπάσει τον αποκλεισμό της πολύπαθης παλαιστινιακής γης.

Όλες οι ταινίες που προβάλλονται έχουν το δικό τους ξεχωριστό καλιτεχνικό ενδιαφέρον, με πολλές από αυτές να κουβαλάνε βραβεία από φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο [Βαλς με τον Μπασίρ (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2009), ο Λίβανος (Χρυσό Λιοντάρι στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας), Το Αλάτι της Θάλασσας (επίσημη υποψηφιότητα της Παλαιστίνης στα Όσκαρ 2009), Ο Παράδεισος Τώρα (βραβείο Amnesty International 2005, Βραβείο blue angel καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας 2005, υποψηφιότητα καλύτερης ξένης ταινίας 2006), κ.ά.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία οι Έλληνες σινεφίλ να απολαύσουν εξαιρετικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικά αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.