ΠΟΣΤ: Λάθος η αναστολή

Η αναστολή της απεργίας ήρθε μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα πάρει τώρα το αναγκαίο έκτακτο προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και θα προσλάβει μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ το 2011.

Είναι πολιτικά και χρονικά λάθος η απόφαση για την αναστολή της απεργίας. Πολιτικά γιατί η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Οκτώβρη επιτέθηκε για να πετσοκόψει χιλιάδες θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες με την μαζική απόλυση των εργαζόμενων με stage. Σε όσους κλάδους έχουν βγει για να ζητήσουν προσλήψεις όπως η ΔΕΗ ή τα νοσοκομεία απαντάει με τις ίδιες ψεύτικες υποσχέσεις. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εκπαιδευτικών που οι θέσεις τους θα μειωθούν δραστικά μέσω της αλλαγής στον τρόπο προσλήψεων με τον ΑΣΕΠ.

Χρονικά γιατί η προσφυγή στο ΔΝΤ δυναμιτίζει κάθε προοπτική πρόσληψης ειδικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφού τα μέτρα του είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, στην απελευθέρωση των απολύσεων και στη μείωση μισθών.

Μοναδική λύση είναι η σύγκρουση με την κυβέρνηση με απεργίες μέχρι τη νίκη σε συντονισμό με όλους τους κλάδους που βγαίνουν σε κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ και να επιβάλλουμε προσλήψεις και αυξήσεις για όλους.