Ενα καράβι για τη Γάζα

«Στα Χανιά έχουμε κάνει δύο εκδηλώσεις για το «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Η πρώτη έγινε την προπερασμένη Πέμπτη μέσα στο Πνευματικό Κέντρο και συμμετείχαν περίπου εκατό άτομα» μας λέει ο Χρήστος Κιούπης. «Η δεύτερη, το Σάββατο που μας πέρασε, έγινε στον ανοιχτό χώρο του Πνευματικού Κέντρου και είχε τη συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών: Οργανώθηκε χάπενινγκ με ζωγραφική για τα παιδιά, συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, θεατρική παρέμβαση από την ομάδα «elanadeistikanoume» - με την οποία το πρωί έγινε και εξόρμηση για τον προπαγανδισμό της εκδήλωσης. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη ώστε εξαντλήθηκαν τα κουπόνια που κυκλοφορούσαν.

Το ίδιο γρήγορα εξαντλήθηκαν και όλα τα αυτοκόλλητα και οι κονκάρδες που είχε στο τραπεζάκι της η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο που μοίρασε και σχετική προκήρυξη, ενώ πουλήθηκαν και πολλά αντιπολεμικά βιβλία». Μαζική συμμετοχή είχε η εκδήλωση συμπαράστασης και στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης στην οποία συμμετείχαν 350 άτομα.

Στα Γιάννενα τη συζήτηση οργάνωσε η Δ.Ρ.Α.ΣΥ και παραβρέθηκαν 50 περίπου άτομα από διάφορους χώρους, τους δάσκαλους, τους μηχανικούς, το δικηγορικό σύλλογο. Εγινε τοποθέτηση από την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο που άνοιξε το ζήτημα των εξοπλισμών και της συνεργασίας των κυβερνήσεων Ελλάδας-Ισραήλ.

«Εβδομήντα περίπου αγωνιστές συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οργάνωσε το Στέκι Αντίκρυ στο Γαλάτσι και περιλάμβανε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε» και ομιλίες από τους Ισμάτ Σάμπρι και Βαγγέλη Πισσία» μας λέει ο Θανασης Καμπαγιάννης. «Πέρσι εκατοντάδες γαλατσιώτες είχαν υπογράψει το αίτημα αδελφοποίησης του Δήμου Γαλατσίου με το Δήμο της Γάζας».