Εργατικό κίνημα
Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη: Ανοιχτή σύσκεψη

Την Τρίτη το βράδυ, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο, η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη διοργάνωνε ανοιχτή σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας για να ξεδιπλώσει την καμπάνια για την Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών. Στο πάνελ της σύσκεψης βρίσκονταν οι:

Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, Μαρία Ζησιμάτου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Έλενα Βενιζέλου, Μυρτώ Μαργέλη, ερευνήτρια, μέλος ΣΕΡΕΤΕ, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, ΕΕ ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Πουλουτίδου, ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θουκυδίδης, Σάλμα Σάουα, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Σέβη Στάικου, μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Πηνελόπη Τρομπέτα, κατάληψη Φιλοσοφικής Σχολής

Όπως τονίζει το κάλεσμα για τη Σύσκεψη: «Η επίθεση σε βάρος των γυναικών είναι ολόπλευρη. Οι γυναίκες είναι πιο κακοπληρωμένες και το χάσμα στους μισθούς μεγαλώνει σύμφωνα με έρευνα της ΑΔΕΔΥ. Τα νοσοκομεία, και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας που έχουν ανάγκη οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν τη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων. Το Έλενα, το ιστορικό νοσοκομείο των γυναικών, συρρικνώνεται. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη βάζει μπροστά να διαλύσει την δημόσια ψυχιατρική Υγεία, την ώρα που η κατάθλιψη είναι περίπου 50% πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι εργαζόμενες στα νοσοκομεία, οι ηρωίδες της Υγείας, αντιμετωπίζουν απολύσεις ως συμβασιούχες στα νύχια των εργολάβων που προωθεί ο κάθε Γεωργιάδης.

Αυτές οι επιθέσεις είναι που ανοίγουν το δρόμο στους Μίχους και όλους τους (εκ)βιαστές. Και ο Μητσοτάκης έχει το θράσος να παριστάνει ότι νοιάζεται για τα ομόφυλα ζευγάρια και για την προστασία των παιδιών με ένα νομοσχέδιο-κοροϊδία που τα όριά του τα υπαγορεύουν ο Σαμαράς και η ακροδεξιά. Η υποκρισία της κυβέρνησης που υπηρετεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση δεν έχει όρια.

Μόνο με αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η 8 Μάρτη, η παγκόσμια μέρα για την απελευθέρωση των γυναικών γίνεται πανεργατική απεργία. Πέρσι τέτοια μέρα γράψαμε ιστορία. Οι γυναίκες μαζί με τους σιδηροδρομικούς, όλη την εργατική τάξη, πλημμυρίσαμε τους δρόμους πανελλαδικά και ενώσαμε την οργή για τους νεκρούς των Τεμπών με τον αγώνα ενάντια στη σεξιστική καταπίεση.

Φέτος, απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν Πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη. Διεκδικούμε αποφάσεις από τη βάση, από τα σωματεία, από τις συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς».

Ήδη έχουν πάρει αποφάσεις μια σειρά χώροι: Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου, Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλας, Βάρης, Βουλ/νης, Γλυφάδας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Σωματείο Οδηγών Δήμου Αθήνας, Φοιτητικός Σύλλογος ΣΔΟΚΕ - ΠΑΔΑ, Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΤ - ΠΑΔΑ, Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΤΠ - ΠΑΔΑ, Φοιτητικός Σύλλογος ΣΜΗΧ - 

ΠΑΔΑ.