Εργατικό κίνημα
Γιάννενα: Εκλογές στην Ένωση Γιατρών

Λουίζα Γκίκα

Η εκλογή μας ως Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για πρώτη φορά στο ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) στις προηγούμενες εκλογές έπαιξε τεράστιο ρόλο. Η Ένωση βγήκε μπροστά με πρωτοβουλίες που έδωσαν την ευκαιρία να ξεδιπλωθεί η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων και να εκφραστεί η αγανάκτηση. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε πανεργατική ή απεργία της ΑΔΕΔΥ που να μην είχε παρουσία η ΕΙΝΗ. 

Πολύ σημαντικό ήταν το ότι καθορίσαμε ότι θα υπάρχει συντονισμός των γιατρών με το υπόλοιπο υγειονομικό κίνημα, ακόμα κι όταν η ΟΕΝΓΕ κεντρικά δεν τον προωθούσε. Αυτό δημιούργησε πολιτικά γεγονότα μέσα στο κίνημα στην περιοχή, όπως στις 2 του περασμένου Νοέμβρη που έγινε πανυγειονομικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα ή στην Άρτα όπου οργανώθηκε μεγάλη συνέλευση για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Και πάνω απ' όλα, δώσαμε τον τόνο ότι η σύγκρουση με την κυβέρνηση για να είναι νικηφόρα πρέπει να είναι απεργιακή και με διάρκεια, όπως έγινε με την επιτυχημένη 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ.

Μπροστά μας έχουμε την κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, αλλά και της αντίστασης. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, τους οποίους ετοιμάζεται να απολύσει ο Άδωνις και οι διοικήσεις, προχωρούν σε συνέλευση στα Γιάννενα, η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία δεν έχει σταματήσει, ούτε η μάχη για μαζικές προσλήψεις ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις στις σχολές, οι αγρότες είναι στα μπλόκα και μαζικά ο κόσμος διαδηλώνει σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, μπορούν να βγουν οι μεγαλύτεροι αγώνες που θα ανατρέψουν τις επιθέσεις και την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ. Γι' αυτό διεκδικούμε στις εκλογές της ΕΙΝΗ στις 7/2, να ενισχυθεί το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, το πιο αγωνιστικό κομμάτι των νοσοκομειακών γιατρών, ώστε να μπορούμε να οργανώσουμε όλες αυτές τις μάχες με καλύτερη αφετηρία.

Λουίζα Γκίκα,
μέλος ΔΣ ΕΙΝΗ, υποψήφια με το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή