Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο Αττικό

Θένια Ασλανίδη

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν προχωράει σε εκλογές στις 7 και 8 Φλεβάρη για το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Γίνονται τη στιγμή που ο ερχομός του Α. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας έχει σημάνει κλιμάκωση των επιθέσεων. Όλο το υγειονομικό κίνημα, κι όχι μόνο, έχει υπόψιν του τι σημαίνει Γεωργιάδης και τον έχει παλέψει νικηφόρα και στο παρελθόν. Το ΕΣΥ που ονειρεύεται αυτός και η κυβέρνησή του είναι ένα μεγάλο μαγαζί από το οποίο θα αποκλειστεί ο κόσμος που δεν μπορεί να πληρώσει, με εργαζόμενους κακοπληρωμένους και εξοντωμένους. 

Από την άλλη, εμείς εντείνουμε τη μάχη για δημόσιο ΕΣΥ. Θα απεργήσουμε μαζικά στη 1 Φλεβάρη για να υπερασπιστούμε τους συμβασιούχους και τη μονιμοποίησή τους. Στο Αττικόν, θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τη φύλαξη και τα πλυντήρια. Λόγω των περικοπών στην τεχνική υπηρεσία και παντού, αλλά και για να εμφανίσουν τον ιδιώτη σαν “σωτήρα”, εδώ και μήνες έχουν αχρηστευτεί τα επαγγελματικά πλυντήρια και λειτουργούν με οικιακά! Θα κορυφώσουμε στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 22 Φλεβάρη για να απαιτήσουμε μαζικές προσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς, όχι κάλυψη των κενών με μετακινήσεις ή με ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι.

Παλεύουμε για νοσοκομεία ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις, σε μετανάστες και ανασφάλιστους, γιατί η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Η κυβέρνηση σπαταλάει λεφτά για τα κέρδη των εργολάβων και για φρεγάτες στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων. Γι' αυτό, εργαζόμενοι και φοιτητές, με απεργίες και καταλήψεις, πρέπει και μπορούμε να την ανατρέψουμε.   

Κόντρα στις λογικές των αρνητικών συσχετισμών, εμείς θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε σε συναδέλφους μαχητικούς, με εμπειρία αγώνων. Είχαμε μια τεράστια 48ωρη απεργία στα τέλη Νοέμβρη που το απέδειξε και που έκανε θρύψαλα το επιχείρημα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ότι ο κόσμος “δεν τραβάει”. Θέλουμε ένα δυνατό και μαχητικό σωματείο για να προχωρήσουμε στην απεργιακή κλιμάκωση, αλλά και δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά που προβάλλει την εναλλακτική απέναντι στην κυβέρνηση των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του πολέμου. 

Για να ενισχυθεί αυτή η προοπτική, καλούμε σε μαζική στήριξη του σχήματος “Γαλέρα”, που στηρίζεται από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, για την κλιμάκωση και τη νίκη των αγώνων μας.

Θένια Ασλανίδη,
γιατρός στα ΤΕΠ στο Αττικόν, υποψήφια με τη “Γαλέρα”