Εργατικό κίνημα
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στάση εργασίας 1/2

Μετά την πλήρη άρνηση της διοίκησης της Ιntracom Telecom να αποδεχτεί τις διεκδικήσεις του σωματείου που ψηφίστηκαν στη Γ.Σ. των εργαζομένων για οριζόντιες αυξήσεις 15% στους μισθούς και υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για το 2024, οι εργαζόμενοι προχωράμε σε στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου με αίτημα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Η εταιρία χρησιμοποίησε το προσχηματικό επιχείρημα ότι δεν έχει τέτοια οικονομικά περιθώρια (μονάχα διατακτικές των 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο «μπορεί να δώσει» κι «ελάτε να συζητήσουμε πάλι τον Απρίλη που θα έχει βγει ο ισολογισμός του 2023»). Στο χώρο μας οι μισθοί βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο που βρίσκονταν και πριν 15 χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στη Γ.Σ. στις 17/1 επικράτησε η πρόταση για ουσιαστικές αυξήσεις καταγράφοντας τη δυσαρέσκεια για το πολυετές πάγωμα των μισθών και την ταυτόχρονη ακρίβεια που τρώει τα εισοδήματά μας. Η αγωνιστική πρόταση που πήγε στη διοίκηση υπερψηφίστηκε από 152 συναδέλφους και στηρίχτηκε από την ΑΕΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) και ένα ευρύτερο αριστερό κομμάτι σε αντιπαράθεση με την πρόταση της φιλοεργοδοτικής ΑΚΕ που μειοψήφισε (65 ψήφοι). Η ΑΚΕ αναγκάστηκε αυτή τη φορά να συρθεί στην αγωνιστική διεκδίκηση με τα αιτήματα που συσπείρωναν τον κόσμο και να συμφωνήσει στο ΔΣ να κηρυχτεί η απεργιακή κινητοποίηση.

Όλοι οι συνάδελφοι την Πέμπτη 9πμ-12μ στη μαζική στάση εργασίας και στις συγκεντρώσεις στα κτίριά μας. Μπορούμε να σπάσουμε την αδιαλλαξία της διοίκησης που βάζει τα κέρδη των μετόχων πάνω από τις ζωές μας.

Γιάννης Θεοχάρης, 
εργαζόμενος Ιntracom -Telecom, πρώην μέλος Δ.Σ. του σωματείου