Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΣΗΕΑ

Σε εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου προχωράει η ΕΣΗΕΑ στις 6, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου. Το συνδικαλιστικό σχήμα “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” συμμετέχει σε αυτή την εκλογική μάχη «για να διεκδικήσει χώρο ώστε να ακουστεί και από το ΔΣ της ένωσης συντακτών, η φωνή της μαχόμενης δημοσιογραφίας»,όπως σημειώνει το σχήμα σε ανάρτησή του. 

«Παλιοί και νέοι δημοσιογράφοι, συντάκτες και συντάκτριες σε newsroom, εφημερίδες και ραδιόφωνα, άνεργοι και συνταξιούχοι που βίωσαν την κρίση της δημοσιογραφίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, που μεγάλωσαν στην εργασιακή ζούγκλα της αναξιοπρέπειας και των χαμηλών μισθών, συναντιούνται στο ψηφοδέλτιο του σχήματος με έναν στόχο: Την αντίδραση στην επικυριαρχία της υποταγμένης και ενσωματωμένης σε συμφέροντα δημοσιογραφίας. Τη διεκδίκηση ενός αναγκαίου ανεξάρτητου ρόλου των δημοσιογράφων που θα προχωρά σε πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις για αυξήσεις μισθών και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», τονίζει η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.

«Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο που θα μας χωρά όλους και όλες από την πρώτη ημέρα (εμάς, όχι τους εργοδότες μας). Που θα αποτελεί ασπίδα, θα μπαίνει στα μαγαζιά και θα αναμετράται με τα αφεντικά. Που δεν θα μετρά απώλειες, ούτε θα προσπαθεί να σώσει “οτιδήποτε αν σώζεται”. (Μια ΕΣΗΕΑ) που θα είναι ανοιχτή, συμπεριληπτική, και δεν θα στήνεται για «οικογενειακές φωτογραφίες» με υπουργούς και στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης. Που δεν θα φοβάται να σταθεί απέναντι στις αγωγές. Που θα είναι αιχμηρή όπως η δημοσιογραφία που έχει ως στόχο το δημόσιο συμφέρον. Που θα βάζει την ποιότητα της δημοσιογραφίας σε ίδια προτεραιότητα με τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων».

Στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή συμμετέχει η αντικαπιταλιστική κίνηση στα ΜΜΕ “Financial Crimes” με υποψήφιες/ο τον Κώστα Σαρρή, την Άννα Μήτρου και τη Μαρία Τσώλη. 

Εκτός από τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τις ίδιες μέρες γίνονται και οι εκλογές για τους εργασιακούς εκπροσώπους και το Μεικτό Συμβούλιο της Ένωσης. Στην Alter Ego Media, όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν πετυχημένες κινητοποιήσεις για αυξήσεις, στο in.gr κατεβαίνει ξανά υποψήφιος ο νυν εργασιακός εκπρόσωπος, Νεκτάριος Δαργάκης.