Χαλυβουργία: Η σκουριά του Μάνεση

Την Τρίτη 28/2, 122 μέρα της απεργίας, και λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο, με δυο φορτηγά προσπάθησαν να βγάλει σκουριά από το εργοστάσιο θέλοντας έτσι να δείξει πως οι εργασίες συνεχίζονται. Η περιφρούρηση των Χαλυβουργών σταμάτησε τις εργασίες και μπλόκαρε την πόρτα με αυτοκίνητα. Αμέσως οι απεργοσπάστες κατ' εντολή της διοίκησης κάλεσαν την αστυνομία η οποία αφαίρεσε τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα μπροστά στην πύλη και μετά έκανε μηνυτήριες αναφορές σε 3 μέλη του σωματείου.

Ευθεία επίθεση

Πρόκειται για ευθεία επίθεση στην απεργία των Χαλυβουργών που δεν θα περάσει έτσι. Αμέσως οι Χαλυβουργοί ανακοίνωσαν πως την Τετάρτη 29/2 στις 9.30 το πρωί δίνουν ραντεβού στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά για να πραγματοποιήσουν πορεία στα γραφεία της εταιρίας.

«Βόμβα» έσκασε στο υπουργείο Eργασίας κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προεδρείου και στελεχών του υπουργείου.

Οι Χαλυβουργοί κατέθεσαν διαβαθμισμένο έγγραφο του υπουργείου που παρουσιάζει τον Μάνεση να είναι έτοιμος να ξεκινήσει εργασίες για την δημιουργία ιδιόκτητου λιμανιού που θα μπορεί να φορτώνει χιλιάδες τόνους χάλυβα, μπροστά από το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου. Ο Μάνεσης για να πάρει την άδεια και τις χρηματοδοτήσεις δήλωνε πως απασχολεί 420 εργαζόμενους.

Όμως μετά τις απολύσεις οι αποδεδειγμένα εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι λιγότεροι από 350, με αποτέλεσμα να μην δικαιούται τις διευκολύνσεις. Οι εργαζόμενοι ζητάνε από το υπουργείο να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να μπλοκαριστεί η παράνομη δραστηριότητα του Μάνεση.

Κανείς ωστόσο δεν πιστεύει πως αυτή η κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να κοντράρει τον Μάνεση. Ο μόνος δρόμος για τους Χαλυβουργούς, και για να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, και για να χτυπήσουν τον Μάνεση που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα τους, είναι ο δρόμος που ακολουθούν εδώ και 4 μήνες. Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη.