Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ

Το πρωί της ίδιας μέρας η συντονίστρια διευθύντρια και οι ειδικευόμενοι του τμήματος είχαμε κοινοποιήσει σε όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου και τη διοίκηση ότι από τις 25-29/2 το τμήμα μας μένει ακάλυπτο από επιμελητές γιατί έχουν όλοι ολοκληρώσει τον αριθμό των επιτρεπόμενων εφημεριών για το μήνα Φλεβάρη.

Και αυτό το κάναμε γιατί η διοίκηση δεν έλυσε με άμεσες προσλήψεις τουλάχιστον δύο ειδικών γιατρών το πρόβλημα της έλλειψης του τμήματος σε ειδικούς. Η διοίκηση γνωρίζει το θέμα με έγγραφα που της έχουν αποσταλεί από το Γενάρη όπως επίσης γνωρίζει ότι 2 διευθύντριες μας τους προηγούμενους μήνες έκαναν ως και 15 εφημερίες το μήνα προκειμένου το τμήμα να έχει πάντα ειδικό στον υπέρηχο.

Η διοίκηση, που είναι βαλτή από το Υπουργείο Υγείας να προωθεί τα σχέδια του Λοβέρδου, πέρα από το¨Εντέλλεσθαι¨της το μόνο που έχει να προτείνει είναι να τραβήξει με το ζόρι δύο ειδικούς στον υπέρηχο από το γειτονικό Παίδων Αγία Σοφία με τη δικαιολογία ότι περισσεύουν…

Προφανώς στο Αγλαΐα Κυριακού ξεκίνησε η πρόβα των συγχωνεύσεων που ονειρεύεται η τρόικα που ψηφίζει ο Λοβέρδος. Διοίκηση και Υπουργείο Υγείας προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα νοσοκομεία μας χωρίς ούτε μία πρόσληψη, αλλά ξεζουμίζοντας τα ήδη υποστελεχομένα ιδρύματα με απλήρωτη εργασία και καταστροφικές και επικίνδυνες μετακινήσεις προσωπικού.

Γι' αυτό καλέσαμε γενική συνέλευση όλων των γιατρών του Αγλαΐα Κυριακού για την Τρίτη 28/2, ζητήσαμε και πήραμε την πλήρη κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, καλέσαμε στη συνέλευση τους συναδέλφους μας από το Αγία Σοφία, που συμφωνούν απόλυτα μαζί μας, προκειμένου να περάσουμε από Τετάρτη όλοι μαζί σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αγωγές και μηνύσεις απέναντι στη διοίκηση. Τι ζητάμε; Εδώ και τώρα προσλήψεις, αυξήσεις, καταβολή των δεδουλευμένων μας και καμία υποχώρηση στα σχέδια ¨εθνικής σωτηρίας¨ της συγκυβέρνησης των τραπεζιτών.

Χρίστος Αργύρης, ειδικεύομενος γιατρός