Κατάληψη στο ΥΠΠΟΤ

Η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου, συμβασιούχος στο ΥΠΠΟΤ και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Συντήρησης μας έδωσε την εικόνα από την απεργία και τη συνέλευση. «Η συνέλευσή μας ήταν μαζικότατη, στη συζήτηση κυριάρχησε το πώς θα συνεχίσουμε με απεργία, ενώ όλοι οι συνάδελφοι έλεγαν ότι χρειάζεται να πιέσουμε την ΑΔΕΔΥ να μπει μπροστά και να καλέσει. Η συνέλευση είχε πολύ κόσμο αφού είχαν προηγηθεί τοπικές συνελεύσεις μέσα στους επί μέρους χώρους δουλειάς. Στο δικό μου χώρο έχει φτιαχτεί μια συντονιστική επιτροπή, ενώ έχουν γίνει τρεις συνελεύσεις. Η ίδια προσπάθεια γίνεται σε πολλούς άλλους χώρους του Υπουργείου».

Στην Ακρόπολη

Εκτός από την 24ωρη απεργία, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα παρακάτω, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζόμενων: «Την Τετάρτη 29/2 οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη με στάση εργασίας 12.30μμ –τέλος βάρδιας (που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ) και συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο και συναυλία στις 6μμ στο Σύνταγμα (σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας).

• Καθιερώνουμε  από σήμερα μέχρι τέλος Μαρτίου μια σταθερή ημέρα κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίας (Πέμπτη - 12 έως τέλος βάρδιας). Διαδηλώνουμε έξω από την κεντρική υπηρεσία ή άλλο χώρο που θα κρίνουμε σκόπιμο. Την Πέμπτη 8/3 προχωράμε  σε κλείσιμο της Πατησίων με άλλους συλλόγους (στάση εργασίας 12-τελος βάρδιας).

• Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει  απεργία διαρκείας και, μέχρι την κήρυξή της, κλιμακούμενες απεργίες. Να παραμείνει κλειστός ο δημόσιος τομέας με πολύμορφες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ενημερωτικές συναντήσεις μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να σταματήσει η καταστροφική για το λαό και την κοινωνία πολιτική που εφαρμόζει.

• Οργανώνουμε, και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να μετάσχουν, παράσταση στην επόμενη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 2/3 (10πμ ξενοδοχείο NOVOTEL) για να καταθέσουμε τα ψηφίσματα μας και να πιέσουμε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

• Συντονιζόμαστε  με τα υπόλοιπα Υπουργεία και φορείς του Δημόσιου τομέα. Καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού του αγώνα μας τους Συλλόγους (ΔΣ & εργαζόμενους) των άλλων Υπουργείων του δημόσιου τομέα (ημερομηνία  7/3. 15.30 Γραφεία Ενιαίου Συλλόγου).

• Κατάληψη του κεντρικού κτηρίου ΥΠΠΟΤ μόλις προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα (3% απολύσεις, συγχωνεύσεις υπηρεσιών).

• Απεργία διαρκείας στο διοικητικό σε συνέχεια της απόφασης της ΓΣ του Νοέμβρη για να μην προχωρήσει η διαδικασία των απολύσεων-εφεδρειών. Καλούμε την ΠΟΕΥΠΠΟ να στηρίξει και οικονομικά την απεργία.

• Δημιουργούμε ανοικτή επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

• Νέα έκτακτη ΓΣ 15/3»