Εργαζόμενοι ΛΟΥΚΙΣΑ: Μια πρώτη νίκη

Οι δικαιολογίες πως λόγω της κρίσης δεν υπάρχει ρευστότητα καταρρέουν και μαζί κάθε προσπάθεια να διαχωρίσει τους εργαζόμενους. Παράδειγμα, η περίπτωση εργάτη που το αφεντικό δεν του αναγνώριζε τα δεδουλευμένα. Αμέσως οι υπόλοιποι βρέθηκαν στα γραφεία αναγκάζοντας την εταιρία να τον πληρώσει και μάλιστα από τους πρώτους.

Το απόγευμα της Τετάρτης 29/2 έξω από την πύλη του εργοστασίου οι εργαζόμενοι οργανώνουν γενική συνέλευση για να εκλέξουν εργασιακή επιτροπή που θα διαπραγματεύεται με την εργοδοσία. Τρία είναι τα βασικά ζητήματα που άμεσα θα κάνουν γνωστά και επισήμως στην εργοδοσία. (α) καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, (β) καμιά απόλυση εργαζόμενου, (γ) καμιά μείωση μισθού.

Με την αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει από τον πολύμηνο αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Λουκίσα μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, μπορούν όμως -ακόμα περισσότερο- να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για χιλιάδες εργαζόμενους που δέχονται τις ίδιες επιθέσεις από τα αφεντικά. Οι αγώνες μπορούν να νικάνε!