Οι Σόμπολοι τους χάρισαν την «ενημέρωση»

Ολοι αυτοί οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που υποστήριζαν ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να απεργήσουν στις 20 Μάη προκειμένου να υπάρξει «ενημέρωση» απέδειξαν έμπρακτα πόσο ελεεινοί και νεκρόσυλοι είναι.

Η απόφαση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ να υιοθετήσει αυτήν τη στάση έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων στα ΜΜΕ. «Τι να πούμε; Γιατί δεν βγάλανε την απεργία; Γιατί η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ είναι κυβερνητικά τσιράκια των καναλαρχών και των εργοδοτών. Αυτός είναι ο λόγος. Ο κόσμος ήθελε να κατέβει, οι συνάδελφοι έλεγαν ότι είναι αδιανόητο με αυτά που συμβαίνουν, να μην υπάρχει έστω μια στάση εργασίας για να κατέβει ο κόσμος κάτω» μας είπε η Γιάννα, εργαζόμενη στο ΔΟΛ.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της ΕΣΗΕΑ να μη συμμετάσχει στην πανεργατική. Εμείς δεν είμαστε εργαζόμενοι; Δεν αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους; Το ίδιο δεν θα μας πλήξει το ασφαλιστικό;» μας είπε η Αννα Μήτρου, εργαζόμενη στα ΜΜΕ που διαδήλωνε στο πανώ των Financial Crimes. «Αν κάποιος ακούσει σήμερα τα δελτία, θα καταλάβει ότι ο λόγος δεν είναι αυτός που λέει η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, η ΄ενημέρωση΄ για την απεργία. Αν αυτός ήταν ο στόχος θα μπορούσαμε να είχαμε απεργιακές επιτροπές που να κάνουν απεργιακά δελτία ειδήσεων και να σπάσουμε τον αποκλεισμό. Αλλά τα κανάλια περί άλλων τυρβάζουν και η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ χρησιμοποιεί σαν πρόφαση την ενημέρωση για να σπάσει την απεργία». Η απόφαση για τη μη συμμετοχη στην πανεργατική πάρθηκε με πλειοψηφία 5-4, καθώς από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απουσίαζε ένας από τους εκπρόσωπους της Συσπείρωσης που τελικά παραιτήθηκε.