ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - Νέος Γύρος

Σε πολλά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Ταυτόχρονα οι νοσοκομειακοί γιατροί παλεύουν ενάντια στη κατάρτιση πετσοκομμένων προγραμμάτων εφημεριών και για τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση επιμένει να παραβιάζει την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας. Η ΟΕΝΓΕ στην τελευταία συνεδρίασή της (7/5) προειδοποιεί για το εφημεριακό κραχ που θα υπάρξει μετά την εκπνοή και της 3μηνης προθεσμίας ( 11/6) για την επανεπιβεβαίωση της Κλαδικής Σύμβασης.

Στο Κρατικό Νίκαιας Γιατροί και νοσηλευτές έχουν ξεκινήσει κοινή επίσχεση εργασίας ύστερα από απόφαση της κοινής Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 14/5, διεκδικώντας δεδουλευμένα εφημεριών Μαρτίου 2010 και δεδουλευμένα υπερωριών προηγουμένων μηνών. Την Κυριακή 23/5 έκλεισαν την γενική εφημερία του νοσοκομείου. Την Πέμπτη 27/5 αποφάσισαν να κάνουν συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας. 


Η κοινή απόφαση της ΓΣ αναφέρει: «Αποφασίσαμε να είμαστε όλοι ενωμένοι στην πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ. Δεν συμμετείχαμε στην διοίκηση της χώρας , δεν χαράξαμε εμείς τις οικονομικές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία. Δεν συμμετείχαμε στα κέρδη και δεν διατιθέμεθα να είμαστε εμείς τα μοναδικά θύματα της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν διατιθέμεθα να χαρίσουμε ούτε μια ώρα απλήρωτη. Δεν διατιθέμεθα να χάσουμε ούτε ένα ευρώ από δεδουλευμένα. Αρχίζουμε σήμερα επίσχεση εργασίας που θα συνεχιστεί μέχρι να μπουν τα χρήματα που μας χρωστάνε στην τράπεζα. Αποφασίζουμε δικαστική διεκδίκηση των περικεκομένων από τις υπερωρίες χρημάτων προηγουμένων μηνών για όλους τους εργαζόμενους πλην ιατρών».