ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - Υπογραφές για Συνέλευση

Η συλλογή τόσων υπογραφών σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί», αναφέρει ο Γιάννης Δήμου Δικαστικός Υπάλληλος στην Ευελπίδων. «Με την Πρωτοβουλία από τα Κάτω, προσπαθούμε να πιέσουμε την γραφειοκρατική ηγεσία του Δ.Σ. να προχωρήσει σε Γ.Σ. Γνωρίζουμε πως δεν το θέλουν. Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν στην βάση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και στην τοποθέτηση ορίων παραγωγικότητας, ενάντια στην προσπάθεια εντατικοποίησης της δουλειάς μας. Σύμφωνα με το καταστατικό είναι αναγκασμένοι να πάρουν απόφαση για Γ.Σ., αλλιώς έχουμε αποφασίσει να τραβήξουμε την κατάσταση στα άκρα».

«Οι συνάδελφοι είναι θυμωμένοι. Και η οργή τους δεν είναι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση, το ΔΝΤ και τις επιθέσεις που δέχονται από παντού (ασφαλιστικό, φορολογικό, περικοπές εισοδημάτων, συνθήκες εργασίας, κλπ) είναι και απέναντι στην συνδικαλιστική τους ηγεσία που τους αγνοεί επιδεικτικά», αναφέρει η Θάλεια Γεωργοπούλου Δικαστική Υπάλληλος. «Παρά την εντυπωσιακή συμμετοχή των συναδέλφων στις πανελλαδικές στάσεις εργασίες την προηγούμενη εβδομάδα η συνδικαλιστική ηγεσία αρνείται να κλιμακώσει. Αν δεν αποφασίσουν για Γ.Σ. εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα προχωρήσουμε σε διαδικασία να τους κηρύξουμε έκπτωτους από την στιγμή που δεν ακολουθούν το καταστατικό.

Πρέπει η Γ.Σ., ο κόσμος από τη βάση, να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών μας. Για το απεργιακό ταμείο που θα χρηματοδοτείται από τις διαιτησίες που μέχρι τώρα πάνε στις τσέπες συγκεκριμένων συνδικαλιστών. Το απεργιακό ταμείο θα μας δώσει την δυνατότητα στο μέλλον να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά και σε απεργιακές μάχες διαρκείας.

Ο κόσμος ζητάει και θέλει την κλιμάκωση. Όλοι καταλαβαίνουν πως τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε. Να αντισταθούμε. Γι΄ αυτό και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και πριν το Πάσχα και τώρα ήταν τόσο μεγάλη. Ήρθε η ώρα αυτή την οργή να την κάνουμε δράση. Και θα τα καταφέρουμε!».