Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Σεπτέμβρη δίνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, παλεύοντας ενάντια στις περικοπές στους μισθούς ύψους 15% όπως προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία. Το συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής καλεί την ημέρα της απεργίας συγκέντρωση στο Ασφαλιστικό ταμείο, πρώην ΤΑΞΥ (Ακαδημίας 58) και στη συνέχεια συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του συνδικάτου.

Το συνδικάτο Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία οργανώνει περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συνελεύσεις και παρεμβάσεις. “Το σωματείο έχει κυκλοφορήσει αφίσα η οποία κολλιέται στους χώρους δουλειάς ένω έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να γίνονται συνελευσεις στα ξενοδοχεία για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας”, μας είπε ο Σπύρος Πετρολέκας, ξενοδοχοϋπάλληλος. “Οι συνελεύσεις είναι πολύ μαζικές και οι συνάδελφοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη ενάντια στην περικοπη των μισθών μας. Την ημέρα της απεργίας οργανώνονται περιφρουρήσεις σε όλα τα ξενοδοχεία”.

Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει μέσα από γενικές συνελεύσεις ή αποφάσεις ΔΣ, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Ιντερκοντινένταλ», «Κράουν Πλάζα», «Ζαφόλια», «Μ. Βρετάνια», «Σοφιτέλ», «Νοβοτέλ», «Χίλτον», «Κάραβελ», «Μετροπόλιταν» και άλλα.

Την περασμένη Παρασκευή 7/9 μεγάλη επιτυχία είχε η απεργία του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, που πραγματοποιεί νέα 24ωρη στις 17 του μήνα.