ΥΠ.ΠΟ.: Επιτροπή δράσης

Επιτροπή δράσης οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη, μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων στον Παρθενώνα που κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους σε συνάντηση στο εργοτάξιο.

“Οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη πήραμε την πρωτοβουλία να φτιαχτεί μια επιτροπή δράσης” μας λέει ο Δημήτρης. “Κοιτάμε να δημιουργήσουμε μια επιτροπή, επειδή σήμερα το απαιτούν οι συνθήκες και το σωματείο που έχουμε είναι το λιγότερο ανεπαρκές. Εγινε μια συνάντηση ακολούθησε μια ψηφοφορία και το 90% ήταν υπέρ του να γίνει επιτροπή. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει άμεση κινητοποίηση, να υπάρχει άμεση επέμβαση του σωματείου των εργαζομένων ως προς τις διοικήσεις και την υπηρεσία για τα θέματά μας. Από εκεί και πέρα να μπορούμε να συμμετέχουμε και σε κοινή δράση με τα άλλα σωματεία του ΥΠΠΠΟ και άλλων εργαζομένων”.

“Από τον κόσμο που δουλεύει στην Ακρόπολη έχουν κόψει δύο βασικά επιδόματα που ισοδυναμούν με πάνω από το μισό εισόδημα των εργαζομένων. Ενα μεγάλο κομμάτι συμβασιούχων που δουλεύει στην Ακρόπολη κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του καθώς τελειώνει το ΕΣΠΑ από το οποίο πληρώνεται” μας είπε η Σταυρούλα, εργαζόμενη στο ΥΠΠΟ.