Οι χώροι ξεσηκώνονται

• Mαζική ήταν η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στο ΥΠΑΝ-ΥΠΕΚΑ που έγινε την περασμένη Τετάρτη 5/9. “Το κλίμα ήταν αγωνιστικό και η συμμετοχή θύμιζε την περίοδο των καταλήψεων τον Οκτώβρη του 2011”, μας είπε ο Κώστας Πίττας εργαζόμενος στο υπουργείο. “Η συνέλευση αποφάσισε να υπάρξει κάλεσμα προς την ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο στις 12 Σεπτέμβρη μαζί με δάσκαλους – και αν δεν καλούσε η ΑΔΕΔΥ, στάση εργασίας στο υπουργείο. Επίσης να υπάρξει κάλεσμα για γενική απεργία”.

• H ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους των ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, επισημαίνοντας ότι “το συλλαλητήριο στην Δ.Ε.Θ. και η τρίωρη στάση εργασίας, είναι μόνο η αρχή ενός θερμού αγωνιστικού φθινοπώρου”.

• Στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζόμενων έξω από την Βουλή την Τετάρτη 12/9 στις 1μμ έχει αποφασίσει το Συντονιστικό των “υπό κατάργηση” οργανισμών (ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ – ΕΟΜΜΕΧ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ε.Ι.Ν. – ΗΔΙΚΑ – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – Ο.Κ.Α.Α. – ΕΛΟΤ – ΕΓΝΑΤΙΑ – ΜΟΔ - ΑΠΕ ΜΠΕ – ΔΕΠΑΝΟΜ – ΘΕΜΙΣ - ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΚΕΠΕ κ.ά.).

• Στάση εργασίας την Πέμπτη 13/9 (11.30-15.30) και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις 12 το μεσημέρι στην οδό Κοραή καλούν από κοινού οι τρεις ομοσπονδίες (ΟΣΥΟ, ΟΤΥΕ, ΠΟΕ ΔΟΥ) του υπουργείου Οικονομικών ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, τις νέες μειώσεις αποδοχών και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που συνοδεύεται από νέα φοροεπιδρομή και χαράτσια.

• Οι εργαζόμενοι στον τομέα αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ ξεκινάνε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη ενάντια στη μείωση των μισθών. Έχουν ήδη προχωρήσει σε 3ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια από την προηγούμενη Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη

• Την κάθοδό τους στην Αθήνα την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΔΩΔΩΝΗ». Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20/9.