εργατικό κίνημα
Συνεχίζεται η αποχή: Εμπρός για νέα απεργία

Συνεχίζεται η αποχή-απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε όλο το δημόσιο από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η απόφαση του Δικαστηρίου μετά την προσφυγή της κυβέρνησης για να βγει «παράνομη και καταχρηστική» η κινητοποίηση, ήταν ότι η αποχή είναι «παράνομη για τυπικούς λόγους», αλλά όχι «προσωρινώς εκτελεστή». Αυτό σημαίνει ότι η ΑΔΕΔΥ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, όπως και έκανε.

\r\n
\r\n
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε αντίθεση με ό, τι υποσχέθηκε στη σύσκεψη των Σωματείων στις 10/7 (δείτε κάτω) δεν κάλεσε απεργία για τις 15/7, ενώ το μόνο που αποφάσισε στη συνεδρίασή της την Δευτέρα 14 Ιούλη είναι να καλέσει κινητοποίηση όταν εκδικαστεί η έφεση. 
\r\n
 
\r\n
Η τακτική της αναμονής είναι πέρα για πέρα λάθος. Όχι μόνο παγώνει τις αντιστάσεις που έχουν υπάρξει σε όλο το δημόσιο, αλλά δίνει το περιθώριο στην κυβέρνηση να κάνει τους δικούς της ελιγμούς. Είναι λάθος η εκτίμηση ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει το πάνω χέρι. H 24ωρη απεργία στις 9/7 έδειξε τη θέληση και την αποφασιστικότητα της βάσης να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Όπως ανέφεραν πολλοί αγωνιστές στην σύσκεψη που αναφέραμε παραπάνω, η κυβέρνηση έχει μπλοκαριστεί αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα φύλλα αξιολόγησης, αλλά έχει κινηθεί στη γραμμή της πολιτικής ανυπακοής. Το ίδιο έδειξαν και οι γενικές συνελεύσεις που έγιναν τη Δευτέρα 14/7, όπως στη Γ.Γ.Βιομηχανίας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν “δικαίωσε” το Μητσοτάκη.
\r\n
 
\r\n
Όμως, για να μείνει η αξιολόγηση πραγματικά στα χαρτιά, αυτό δεν φτάνει. Η άμεση κήρυξη απεργίας είναι απαραίτητο βήμα για να ενισχυθεί και η αποχή. Με την απεργία ενισχύεται η συλλογικότητα, κανένας δεν θεωρεί τον εαυτό του μόνο του απέναντι στο μέτρο της αξιολόγησης, ενώ έτσι μπορούν να στηριχτούν και οι πιο αδύναμοι συνδικαλιστικά χώροι με περιφρούρηση και συντονισμό. Η απεργιακή κλιμάκωση είναι αυτή που μπορεί να στείλει την αξιολόγηση στα σκουπίδια. Αυτή είναι η πρόταση που μπαίνει από την μεριά των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Παρεμβάσεων για τη συνέχεια του αγώνα και σε αυτή θα επιμείνουν στη νέα σύσκεψη που καλεί η ΑΔΕΔΥ με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία την Πέμπτη 17 Ιούλη, 2μμ ξενοδοχείο Novus, Μεταξουργείο.
\r\n