εργατικό κίνημα
Εργατικά Κέντρα: Κάτω τα χέρια απ’ τα Συνδικάτα

Με σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα” καλούν την Τετάρτη 16/7, στις 6μμ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου και το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Κορινθίας. 

\r\n
\r\n
Αφορμή για την κινητοποίηση είναι οι επιβεβαιωμένες προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας για νέα αντισυνδικαλιστικά μέτρα, με αλλαγή του νόμου 1264/82, που καθορίζει τη συνδικαλιστική δράση στην Ελλάδα τα τελευταία 32 χρόνια. Με τις απειλούμενες αλλαγές, μεταξύ άλλων, προσπαθούν να βάλουν τεράστιες δυσκολίες στην προκήρυξη απεργιών θέτοντας ως αναγκαστικό μέτρο την υπερψήφιση της απόφασης για απεργία από το 50% +1 του συνόλου των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή κατοχυρώνουν το δικαίωμα των αφεντικών στην ανταπεργία (λοκάουτ), το εκδικητικό κλείσιμο μιας επιχείρησης δηλαδή, ως απάντηση στην απεργία των εργατών. 
\r\n
 
\r\n
“Δεν θα επιτρέψουμε την επαναφορά του αλήστου μνήμης μέτρο του «LockOut» ώστε οι εκβιασμοί που ήδη γίνονται στους εργαζόμενους να έχουν και νομιμοποιητικό μανδύα” αναφέρει το ΕΚΑ στο κάλεσμά του. “Δεν θα επιτρέψουμε την νομιμοποίηση των ομαδικών απολύσεων, που επί χρόνια ζητά ο ΣΕΒ και οι συνοδοιπόροι της Συγκυβέρνησης. Ο φαρισαϊσμός αυτών που νομοθετούν, εκφράζοντας το 25% του ελληνικού λαού, να επικαλούνται δημοκρατικοφάνεια, απαιτώντας 50% + 1 για απόφαση στα Πρωτοβάθμια και ουσιαστικά Συνέδριο σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, είναι τόσο φανερός που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος”. 
\r\n