κίνημα
ΟΧΙ στα χημικά του πολέμου

Με μια μαζική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 8 Ιούλη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, αποφασίστηκε βδομάδα δράσης σε ολόκληρη την Κρήτη ενάντια στην υδρόλυση των Χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Στη συνέλευση του Συντονιστικού Χανίων βρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις πόλεις της Κρήτης, από συνδικάτα και φορείς. 

\r\n
\r\n
Η βδομάδα δράσης ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Ιούλη με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, και θα κορυφωθεί το τριήμερο 19- 21 Ιούλη όπου θα πραγματοποιηθεί 3ήμερος αποκλεισμός της στρατιωτικής αμερικάνικης βάσης της Σούδας. Ο αποκλεισμός θα προκύψει στο τέλος της διαδήλωσης που έχει καλεστεί στις 19 Ιούλη στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγοράς Χανίων. 
\r\n
 
\r\n
Οι διοργανωτές καλούν τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να οργανώσουν πολιτική απεργία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων προκειμένου να είναι έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων και των φορέων. Ταυτόχρονα οργανώνεται η θαλάσσια πομπή που θα προσπαθήσει να πλησιάσει το Cape Ray, το πλοίο που μεταφέρει τα χημικά στον τόπο που θα θαφτούν. 
\r\n
“Συμμετείχαμε σε αυτή τη συνέλευση όπως και σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις και δράσεις ενάντια στα Χημικά του πολέμου”, μας είπε ο Ειρηναίος Μαράκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων, “Από τη δική μας μεριά επιμέναμε και επιμένουμε πως η προσπάθεια άσκησης πίεσης στους πρέσβεις ΗΠΑ και Ρωσίας μέσα από συναντήσεις μαζί τους για να μπλοκάρουμε την υδρόλυση των χημικών, δε μπορεί να βοηθήσει. 
\r\n
 
\r\n
Πολιτικές απεργίες
\r\n
 
\r\n
Χρειάζονται μαζικές κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων, προσπάθεια από τα κάτω στο να οργανωθούν πολιτικές απεργίες από τα σωματεία των εργαζομένων. Η πραγματική δουλειά θα γίνει κινητοποιώντας έναν έναν τους ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην Κρήτη αλλά και παντού. Το δημοτικό σχήμα Ανταρσία στα Χανιά, το περιφερειακό σχήμα Ανυπότακτη Κρήτη και η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζαμε από την αρχή πως χρειάζεται να γίνουν πορείες στις αμερικάνικες βάσεις, βάζοντας επιπλέον το ζήτημα πως χρειάζεται να παλέψουμε για να κλείσουν εντελώς. 
\r\n
 
\r\n
Η ελληνική κυβέρνηση δεν παρακολουθεί απλά αυτό το πείραμα αλλά συμμετέχει ενεργά. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να παλέψουμε για να τη ρίξουμε. Αυτό το κίνημα που χτίζεται γύρω από τα Χημικά δεν είναι καινούριο, είναι συνέχεια του μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος στην Κρήτη. Ταυτόχρονα συνδέεται με όλα τα κινήματα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και έτσι χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε και να το δυναμώσουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί!”
\r\n