Αντιπολεμικό κίνημα
Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, οργανώνεται την Πέμπτη 17/7, στις 6.30μμ. 

\r\n
\r\n
Καλούν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα και πλήθος φορέων όπως ο Σύλλογος Ιντιφάντα, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών, η Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Εργατών Ελλάδας, η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, η Ένωση Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Παροικιών Ευρώπης, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας και η Κοινότητα Σενεγαλέζων. 
\r\n
Το κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρει: “Σχεδόν 200 νεκροί και πάνω από 1100 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός της σφαγής που έχουν εξαπολύσει οι εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ στην παράνομα αποκλεισμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.
\r\n
 
\r\n
Εδώ και 7 ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπάει τη Γάζα με χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις και τόνους βομβών στοχεύοντας οικογένειες, νοσοκομεία, σχολεία, τεμένη, ακόμα και ψαρόβαρκες. Ιατρικές ομάδες που αποτελούνται από ντόπιους αλλά και ξένους γιατρούς ανακοίνωσαν ότι οι πληγές στα σώματα που εξέτασαν προκλήθηκαν από τα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives). 
\r\n
\r\n
\r\n
 
\r\n
Απαγορευμένα όπλα (βόμβες λευκού φωσφόρου) είχαν χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ και στις δυο προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα, το 2012 και το 2008 εναντίον αμάχων. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τεράστιες και η νοσηλεία ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος. Χιλιάδες αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ζητώντας την επίσης επισφαλή προστασία σχολείων και κτηρίων των Ηνωμένων Εθνών ή προσπαθώντας να φύγουν μέσω του περάσματος της Ράφα.
\r\n
 
\r\n
Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των Παλαιστινίων της Γάζας καλούμε όλον τον κόσμο που πιστεύει στη δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, που δεν κρατάει ίσες αποστάσεις εξομοιώνοντας τον καταπιεσμένο με τον κατακτητή, να βγει μαζικά στους δρόμους στο πλευρό του παλιαστινιακού λαού και να εναντιωθεί στο σιωνιστικό απαρντχάιντ του ισραηλινού κράτους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν να σταματήσει αυτή η σφαγή, από το Λονδίνο μέχρι τη Συρία, την Υεμένη και το Αφγανιστάν και από την Μαλαισία και την Ινδονησία μέχρι τη Ν. Υόρκη.
\r\n
 
\r\n
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να αναδεικνύει σε «στρατηγικό σύμμαχο» το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και να διακόψει εδώ και τώρα κάθε σχέση οικονομική, πολιτική, διπλωματική, μαζί του”. Διαδήλωση καλεί και το ΚΚΕ την ίδια ώρα με τόπο συγκέντρωσης την Πανόρμου.
\r\n
 
\r\n
Είναι η τρίτη κινητοποίηση που οργανώνεται σε διάστημα μιας βδομάδας, έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών. Είχαν προηγηθεί οι συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής με συμμετοχή εκατοντάδων παλαιστίνιων και ντόπιων αγωνιστών.
\r\n
Ο ξεσηκωμός και η αγανάκτηση απέναντι στις θηριωδίες του Ισραήλ είναι παγκόσμιος. Περισσότεροι από 10.000 διαδήλωσαν στο Λονδίνο στις 11/7, ενώ μαζικές διαδηλώσεις έγιναν στο Μπέρμιγχαμ, Λέστερ, το Μπρίστολ κι άλλες βρετανικές πόλεις. Πανεθνική διαδήλωση στη αγγλική πρωτεύουσα προγραμματίζεται για το Σάββατο 19/7. Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν επίσης στην Υεμένη, τη Χιλή, τη Χάγη, τη Ντάκα του Μπαγκλαντές και πολλά ακόμα σημεία του κόσμου.
\r\n