κίνημα
Μανωλάδα: Συνεχίζεται η δίκη

Με την πάνω από δυόμισυ ώρες κατάθεση του 31ου μάρτυρα εργάτη γης από την Μανωλάδα συνεχίστηκε την Δευτέρα 14/7 η δίκη του Βαγγελάτου και των μπράβων του στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας. Παρά του ότι οι ρυθμοί της δίκης έχουν επιταχυνθεί αισθητά με 4 συνεδριάσεις την εβδομάδα, οι δικηγόροι της υπεράσπισης συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, με εξαντλητικές επαναλήψεις να προσπαθούν να παρουσιάσουν τους εργάτες γης ως επιτιθέμενους και όχι σαν αυτούς που δέχτηκαν την επίθεση.

\r\n
\r\n
Όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση, οι επιστάτες του Βαγγελάτου, αδερφοί Κώστας και Γιώργος Χαλούλος και Νίκος Αποστολόπουλος, που από απανωτές καταθέσεις αποδεικνύεται πως συνήθιζαν να κουβαλάνε όπλα έχοντας αρκετά παρεμφερή περιστατικά απειλών και πυροβολισμών στο παρελθόν, αμύνθηκαν ή ακόμα και προσπάθησαν να χωρίσουν τους μετανάστες σε κάποιο υποτιθέμενο τσακωμό.
\r\n
 
\r\n
Η υπερασπιστική γραμμή, βρίθει από ρατσιστικούς υπαινιγμούς και αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεότυπων, προσπαθώντας να παρουσιάσει τους μετανάστες εργάτες σαν απολίτιστους και κατώτερους ανθρώπους. Μάλιστα σε ένα παραλήρημα ισλαμοφοβίας ένας δικηγόρος, από την πολυπληθή ομάδα Κούγια που υπερασπίζεται τον Βαγγελάτο και τους μπράβους του, έφτασε στο σημείο να περιγελάσει μάρτυρα ο οποίος έκανε αναφορά στο ραμαζάνι και την ιδιαίτερη θρησκευτικής κατάνυξης περίοδο που διανύουν οι μουσουλμάνοι αυτή την εποχή.
\r\n
 
\r\n
Καθ\' όλη τη διάρκεια της δίκης από την πλευρά της υπεράσπισης γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποσιωπηθεί το αδίκημα του trafficking και της εκμετάλλευσης χιλιάδων μεταναστών εργατών γης από τον Βαγγελάτο και το συνάφι του. 
\r\n
Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη και Πέμπτη 16 και 17 Ιούλη και αναμένεται να συνεχίσει σε καθημερινή βάση σε μια προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας. Αυτή είναι η στιγμή να κορυφώσουμε την συμπαράσταση και σε αυτή την κατεύθυνση την Κυριακή 20 Ιούλη θα μεταβεί στη Μανωλάδα καραβάνι αλληλεγγύης.,
\r\n