εργατικό κίνημα
ΥΠ.ΠΟ.: 24ωρη απεργία

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των έκτακτων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Ήταν μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων. 
\r\n
\r\n
 
\r\n
Συμμετείχαν πολλοί καινούριοι συνάδελφοι και η συζήτηση ήταν πλούσια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εκτός της εργασίας με συμβάσεις είναι ότι αυτή η εργασία παραμένει απλήρωτη για πολλούς μήνες. Επίσης συζητήθηκε η καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος για τους αντίστοιχους κλάδους με τους μόνιμους συναδέλφους μας όπως για τις συνθήκες εργασίας που συνέχεια γίνονται όλο και πιο απαράδεκτες. Με λίγα λόγια όσο περισσότερο πολιτισμό πουλάει η οικονομία στην τουριστική βιομηχανία τόσο χειροτευρεύουν οι όροι εργασίας για τους εργαζόμενους.
\r\n
 
\r\n
Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας μαζί με τους συναδέλφους μας μόνιμους. Μιας και η ΑΔΕΔΥ εξαφάνισε την πρόταση για απεργία εμείς απεργούμε την Πέμπτη 17/7, συγκεντρωνόμαστε στις 11πμ στο υπουργείο Πολιτισμού και διαδηλώνουμε μέχρι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας και δεν πληρωθούν οι αργίες των αρχαιοφυλάκων, καλούμε σε 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 21/7 και συγκέντρωση στην Ακρόπολη. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
\r\n
 
\r\n
Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου
\r\n