Εργατικό κίνημα
Βρεφοκομείο - Πάτρα

Σε απεργία διαρκείας από τις 20 Νοέμβρη βρίσκονται οι εργαζόμενες στο Βρεφοκομείο Πάτρας αφού είναι απλήρωτες εξαιτίας της μη αποδοχής των συμβάσεών τους από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφασή τους είναι ότι η απεργία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 27 Νοέμβρη, ενώ θα συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία την ίδια μέρα. 

\r\n
\r\n
Ανακοίνωση στήριξης έχει βγάλει το δημοτικό σχήμα «Ανταρσία στην Πάτρα» που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι “Οι εργαζόμενες του βρεφοκομείου, όλες με συμβάσεις έργου την τελευταία δεκαετία, ζουν σε ένα καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας και απειλών σε σχέση με την ανανέωση των συμβάσεών τους στο σταθμό όλα αυτά τα χρόνια.
\r\n
 
\r\n
Αποτελούν για όλους εμάς το μοντέλο της ελαστικής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας που ονειρεύεται η κυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Στοχεύοντας στην προώθηση των ΚΟΙΝΣΕΠ και ξηλώνοντας κάθε απομένον ψήγμα μέριμνας και κοινωνικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους και τη νεολαία προωθείται το κλείσιμο των παιδικών σταθμών μετακυλώντας το κόστος φύλαξης των παιδιών στις εργατικές οικογένειες δείχνοντας παράλληλα την έξοδο στις εργαζόμενες βρεφονηπιοκόμους. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους γονείς και τον κόσμο της Πάτρας να παλέψουν μαζί με τις εργαζόμενες μέχρι τη νίκη! Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις εργαζόμενες του Βρεφοκομείου! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο Βρεφοκομείο! Καμία σχέση ελαστικής, ανασφάλιστης κακοπληρωμένης εργασίας! Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς! Όχι στην δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ!”.
\r\n