Ιδέες
Με τις ιδέες του Μαρξ

Ηράκλειο:

\r\n

Το μονοήμερο Μαρξισμού στις 7 Δεκεμβρίου είναι μία σημαντική εκδήλωση για εμάς στο Ηράκλειο γιατί θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με την τοπική κοινωνία για την προοπτική των αγώνων σήμερα.

\r\n
 Καλούμε όλο τον κόσμο για να συζητήσουμε τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο της Μαρξιστικής Θεωρίας όσο και το πώς αυτή παίρνει σάρκα και οστά στις μάχες ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση, τους διεθνείς ιμπεριαλισμούς και τα φασιστικά μορφώματα σε όλη την Ευρώπη.
\r\n
 
\r\n
Η επαναστατική αριστερά καλείται να απαντήσει στα ζητήματα της επικαιρότητας δηλαδή για την αλλαγή των συσχετισμών και τη ριζοσπαστικοποίηση που βιώνουμε σήμερα, για την επικείμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και για την εργατική εναλλακτική που προσφέρει το αντικαπιταλιστικό μας πρόγραμμα.
\r\n
 
\r\n
Όλα αυτά τα θέματα ανοίγουμε με τους εργαζόμενους στις εργατικές περιοδείες μας, με τους συμφοιτητές στις σχολές μας και με τον κόσμο που συζητάμε στις πλατείες που εξορμούμε. Μέχρι τώρα η ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από θετική και ήδη έχουμε βρει κόσμο πού ενδιαφέρεται.
\r\n
 
\r\n
Είναι μια τεράστια ευκαιρία οι επαναστατικές ιδέες του Λένιν, του Μαρξ και της Ρόζας να κερδίσουν ξανά τη δημοσιότητα που τους αναλογεί. Αυτή τη φορά όχι όπως στα ένθετα των φυλλάδων της άρχουσας τάξης που τις προσφέρουν αποστεωμένες και παρωχημένες αλλά σε ζωντανές εκδηλώσεις όπου θα συγκεντρωθούν οι πρωτοπορίες του εργατικού, του φοιτητικού και του αντιφασιστικού κινήματος. Κλείστε όλοι τη συμμετοχή σας!
\r\n
 
\r\n
Παναγιώτης Δημητρόπουλος
\r\n

\r\n

Χανιά:

\r\n
\r\n
Βαδίζοντας προς το τέλος ενός Νοέμβρη καταλήψεων, απεργιών και διαδηλώσεων, το ΣΕΚ οργανώνει ένα μονοήμερο Μαρξισμού στις 6 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Το μονοήμερο έρχεται να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήματα που μας βάζουν οι τρέχουσες εξελίξεις σε κάθε εργασιακό χώρο.
\r\n
 
\r\n
Είναι οι ώρες που καταλαβαίνεις ότι το κλίμα “βράζει” κι ότι τα περιθώρια της Κυβέρνησης έχουν στενέψει τόσο, ώστε να κινδυνεύει να πνιγεί η ίδια από τη θηλιά που έχει περάσει στα Νοσοκομεία, στα Σχολεία, στους μισθούς και στις συντάξεις μας. Είναι οι ώρες που σκέφτεσαι πως δε θα τους την ξαναχαρίσεις και θα αντιδράσεις, θα φωνάξεις και θα ουρλιάξεις: Ως εδώ!
\r\n
 
\r\n
Κι έρχεσαι στο δια ταύτα: Τι θέση έχει ο Μαρξισμός σε όλα αυτά τα ερωτήματα και τις εξελίξεις; Είναι άραγε υγιές το μοντέλο της πλήρους αδράνειας που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική αναμονή, όταν θα έχουν ήδη περάσει Νέα Μισθολόγια, Αξιολογήσεις, Περικοπές σε Υγεία και Παιδεία; Τι προοπτικές μπορεί να χαράξει η Επαναστατική Αριστερά και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα;
\r\n
 
\r\n
Το ΣΕΚ, που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ίδιο τον εργάτη, το μαθητή, το φοιτητή μέσω των εξορμήσεων στις πλατείες και των παρεμβάσεων σε αμέτρητους χώρους δουλειάς, που έχει δώσει και οργανώσει όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες στηριζόμενο και βασιζόμενο στους απλούς ανθρώπους που συναναστρέφεται και που έχει εμπιστοσύνη στη δύναμη της ίδιας της εργατικής τάξης, διοργανώνει το Μονοήμερο Μαρξισμό για να ανοίξουν όλες αυτές οι πολιτικές συζητήσεις. Σε μια συγκυρία που ο κόσμος ριζοσπαστικοποιείται και μιλάει για πολιτική από το παγκάκι και το φροντιστήριο μέχρι το σπίτι και το καφενείο κι έχοντας ήδη την εμπειρία του τι πραγματικά αφήνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως αυτή για τον Ιμπεριαλισμό τον προηγούμενο μήνα, κάθε δρόμος πρέπει να οδηγεί στο Μονοήμερο.
\r\n
 
\r\n
Κατερίνα Τσαλταμπάση