Εργατικό κίνημα
ΟΚΑΝΑ: Όχι στις απολύσεις

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από το πρόγραμμα Streetwork στον ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη 19/11 έκαναν συγκέντρωση στο χώρο που φιλοξενούσε το πρόγραμμα και έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

\r\n
\r\n
Η Γεωργία Καρακωνσταντινίδου, μία από τους εργαζόμενους που έχασαν την δουλειά τους μας είπε “η συνέντευξη Τύπου πήγε πολύ καλά. Πολλά ΜΜΕ έκαναν γνωστό το ζήτημα των απολύσεων. Είχαν έρθει για στήριξη εργαζόμενοι από τον Συντονισμό Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες. Ψηφίσματα έχουν βγάλει η Α’΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων του ΟΚΑΝΑ έκανε συνάντηση με τη Διοίκηση, η οποία δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κάνει προσλήψεις.
\r\n

Δουλειά με μπλοκάκι

\r\n
Αν δοθεί το «πράσινο φως», αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν με μπλοκάκι. Αυτό θα σημαίνει και λιγότερες θέσεις, οπότε θα μείνουν εκτός δουλειάς κάποιοι από μας. Άτυπα, βέβαια είπαν ότι θα μετρήσει σαν κριτήριο η προϋπηρεσία. Εμείς συνεχίζουμε να ζητάμε την επαναπρόσληψη όλων με σταθερές θέσεις εργασίας. Στις αρχές Δεκέμβρη θα κατέβουμε στην Αθήνα για συνάντηση με τους συναδέλφους που δουλεύουν με ΕΣΠΑ εκεί, θα πάμε στο υπουργείο Υγείας και θα ζητήσουμε συνάντηση με την υφυπουργό που είναι υπεύθυνη και για τον ΟΚΑΝΑ”.
\r\n
 
\r\n
• Στο φύλλο 1147 της ΕΑ γράφτηκε εκ παραδρομής ότι το πρόγραμμα Steetwork κόστιζε 250 εκατομμύρια σε αντιπαράθεση με το 1 εκατομμύριο ευρώ που είχε δώσει ο ΟΚΑΝΑ για διαφήμιση. Προφανώς, το σωστό νούμερο είναι 250 χιλιάδες ευρώ.
\r\n