Φοιτητικό κίνημα
Το μαζικό κίνημα είναι η απάντηση στην καταστολή

Τις τελευταίες δυο βδομάδες, με τη μάχη στο μέτωπο της Παιδείας να οξύνεται μέσα από τη συνέχιση των καταλήψεων σε σχολεία και σχολές, η κυβέρνηση τα έχει βρει σκούρα. Η τακτική της συκοφάντησης του κινήματος και η προσπάθεια διάσπασης της νεολαίας, έχασε. 

\r\n
\r\n
Αναγκάστηκε λοιπόν ξανά και ξανά να χρησιμοποιήσει τη «ράβδο»- την καταστολή των ΜΑΤ, ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα τρομοκρατήσει το κίνημα και θα το κάμψει. Και σε αυτό το επίπεδο όμως, δεν έχει καταφέρει πολλά. Παρά τις δολοφονικού τύπου επιθέσεις στις φοιτητικές διαδηλώσεις και τις πορείες για το Πολυτεχνείο, το κίνημα δεν γύρισε σπίτι του. Αντίθετα πολύς κόσμος εξοργίστηκε και κατήγγειλε τις επιθέσεις, όπως η ΕΛΜΕ Χανίων που έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης στους 4 προσαχθέντες μαθητές της.
\r\n
 
\r\n
Μέσα στο κίνημα ανοίγει συχνά η συζήτηση πώς μπορούμε να εμποδίσουμε αυτήν την καταστολή. Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι μια οργανωμένη αλυσίδα, με ξύλα και σημαίες που κρατάνε συνήθως άντρες μπορεί να είναι μια απάντηση σε αυτό.
\r\n
 
\r\n
Οι «ανθρώπινες αλυσίδες» μπορούν να είναι χρήσιμες στις πορείες - όχι βέβαια για να εμποδίζουν τον κόσμο να μπει στα μπλοκ -αλλά για να οριοθετούν και να οργανώνουν τα μπλοκ ενάντια στον πανικό που σπέρνουν οι δυνάμεις καταστολής, μην επιτρέποντας έτσι να διαλυθούν οι διαδηλώσεις.
\r\n
 
\r\n
Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς στα σοβαρά ότι θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν σε διμοιρίες ΜΑΤ με την προστασία αστακού, φουλ εξοπλισμένες με δακρυγόνα, κλομπ, πλαστικές σφαίρες και ούτω καθεξής. Η αντίληψη που το ισχυρίζεται, υποτιμάει την οργάνωση του αστικού κράτους.
\r\n
\r\n

Προστασία

\r\n
\r\n
Η μόνη προστασία που μπορεί να χτίσει το κίνημα, είναι ο ίδιος του ο εαυτός, η μαζικότητα και η αποφασιστικότητά του. Όσο πιο μαζική είναι μια κινητοποίηση τόσο πιο δύσκολο να διαλυθεί.
\r\n
 
\r\n
Ένα παράδειγμα είναι η φοιτητική διαδήλωση στις 8 Μάρτη του 2007 όπου τα δακρυγόνα και το ξύλο στους φοιτητές ήταν δολοφονικά, το φοιτητικό κίνημα κατάφερε όμως να νικήσει. Η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η χούντα δεν νικήθηκε γιατί οι φοιτητές ήταν καλύτερα εξοπλισμένοι από τα τανκς, ηττήθηκε γιατί η δυναμική αυτής της εξέγερσης ήταν τόσο μεγάλη που έβγαλε όλη την εργατική τάξη στο δρόμο και συνέτριψε τη χούντα πολιτικά.
\r\n
 
\r\n
Και όσες εξεγέρσεις νίκησαν ιστορικά, δεν νίκησαν γιατί κάποιες ομάδες τους πήραν τα όπλα, αλλά γιατί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κίνημα τέτοιο που οι ίδιοι οι φαντάροι έστρεφαν τα όπλα τους στους αξιωματικούς και μαζί με τους εργάτες οργανώνονταν και έπαιρναν τον έλεγχο πρώτα των εργοστασίων και των γειτονιών – μια δύναμη αρκετά ικανή­ για να τα βάλει με το αστικό κράτος. 
\r\n
 
\r\n
Το μαζικό οργανωμένο κίνημα είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στην αστυνομοκρατία.
\r\n